WLJ

Lituania are cinci Parcuri Naţionale unice şi patru rezervaţii

Bun venit în Lituania

Lithuania flag

Localizare:

Lituania, cea mai mare dintre ţările baltice, este situată în Europa de Est, având un ţărm mai mic la Marea Baltică în partea de vest şi învecinându-se la nord cu Letonia, la sud-est cu Belarus, iar la sud cu Polonia şi Federaţia Rusă.

Suprafaţă:

65.300 km²

Populaţie:

3.000.000 locuitori

Capitala:

Vilnius 840.000 locuitori

Moneda:

Litas

Limbi vorbite:

Lituaniană, Rusă

Religia:

Romano-Catolică

Forma de guvernământ:

Republică, Democraţie

Fus orar:

+2 ore faţă de Greenwich

Siglă maşini:

LT

Prefix telefonic:

+370

lituania harta


Lituania

 

Relieful, râurile, lacurile, clima, flora şi fauna:

Lituania are un relief de altitudine joasă ca şi celelalte ţări baltice, câmpiile sale fiind străbătute de zeci de râuri dintre care cel mai lung şi mai important este râul Neman cu o lungime de peste 900 de km. Are de asemenea mii de lacuri, iar în partea de vest la mare, are o frumoasă lagună, Laguna Curlandei, formată datorită istmului de 100 de km lungime care poartă acelaşi nume. Clima este continentală cu influenţe oceanice, verile fiind plăcute, iar iernile răcoroase. O treime din suprafaţa ţării este împădurită, fiind întâlnite multe specii de floră şi faună printre care iepure, vulpe, elan, lup, mistreţ şi altele.

Turismul, agricultura şi populaţia din Lituania:

Lituanienii sunt foarte protectivi cu teritoriul lor pe care îl protejează prin cinci parcuri naţionale şi patru rezervaţii. A făcut pe rând parte atât din Polonia, cât şi din Rusia obţinând pe deplin independenţa abia la 04 februarie 1991. (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.com) Locuitorii se ocupă cu agricultura, pescuitul, turismul şi cu industrii precum alimentară, constructoare de maşini, chimică şi textilă. Populaţia este formată din lituanieni peste 80%, cât şi din minorităţi de ruşi şi polonezi. Vizitează Lituania!


Castelul Trakai în mijlocul Lacului Galve, LituaniaCastelul Trakai în mijlocul Lacului Galve, Lituania


Summary
Lituania are cinci Parcuri Naţionale unice şi patru rezervaţii
Article Name
Lituania are cinci Parcuri Naţionale unice şi patru rezervaţii
Description
Lituania e o altă ţară Baltică din Europa de Est cu multe peisaje frumoase şi cinci Parcuri Naţionale plus multe zone protejate pentru dumneavoastră să le vizitaţi
Author
Publisher Name
WLJ
Publisher Logo