WLJ

Libia e o ţară cu o suprafaţă mare, dar redusă ca populaţie

Bun venit în Libia

libya flag

Localizare:

Libia este o ţară mare, dar slab populată situată în Africa de Nord la Marea Mediterană, avându-i ca vecini pe Tunisia la nord-vest, Algeria la vest, Niger şi Ciad la sud şi Egipt la est.

Suprafaţă:

1.759.540 km²

Populaţie:

6.500.000 locuitori

Capitala:

Tripoli 2.250.000 locuitori

Moneda:

Dinar libian

Limbi vorbite:

Arabă

Religia:

Islamism

Forma de guvernământ:

Republică, Dictatură

Fus orar:

+1 ore faţă de Greenwich

Siglă maşini:

LY

Prefix telefonic:

+218

libia harta


Libia

 

Relieful, oraşele, agricultura şi industria Libiei:

Libia este un stat cu un relief acoperit aproape în totalitate de Deşertul Sahara, singura porţiune fertilă fiind o fâşie îngustă la coasta Mării Mediterane. Capitala Tripoli, cât şi celelalte oraşe ale ţării se află majoritatea în nordul ţării. Locuitorii țării se ocupă cu agricultura cultivând cereale, tutun, curmali, smochini, viţă de vie, măslini şi citrice şi crescând oi, capre şi pui pentru hrană. (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.com) O bună parte din venituri provin din prelucrarea petrolului şi a gazelor naturale, dar şi din industria energetică, metalurgică şi textilă.

Turismul, economia şi populaţia Libiei:

Din păcate turismul este limitat datorită conflictelor din ultimele decenii care au afectat ţara. În ultimul timp cea mai mare parte a economiei a fost îndreptată spre sistemele sanitar şi de învăţământ şi spre armata numeroasă a ţării. Populaţia este majoritar formată din berberi, dar şi triburi de beduini şi tuaregi prezente în Deşertul Sahara. Libia şi-a obţinut independenţa la 24 Decembrie 1951 de la Marea Britanie şi Franţa. Datorită conflictelor pentru moment nu recomandăm să Vizitaţi Libia!


Leptis Magna

Ruinele de la Leptis Magna, Libia


Summary
Libia e o ţară cu o suprafaţă mare, dar redusă ca populaţie
Article Name
Libia e o ţară cu o suprafaţă mare, dar redusă ca populaţie
Description
Libia e o ţară din Africa de Nord redusă ca populaţie. Cele mai frumoase părţi ale ei sunt în nord la Marea Mediterană, dar turismul este slab dezvoltat" />
Author
Publisher Name
WLJ
Publisher Logo