WLJ

Liberia, o ţară din Vestul Africii a fost fondată în anul 1847

Bun venit în Liberia

liberia steag

Localizare:

Liberia din Africa de Vest este o ţară cu o coastă lungă şi frumoasă la Oceanul Atlantic în partea de sud-vest şi vecini precum Sierra Leone la nord-vest şi Guineea şi Coasta de Fildeş la nord-est.

Suprafaţă:

111.370 km²

Populaţie:

4.200.000 locuitori

Capitala:

Monrovia 1.000.000 locuitori

Moneda:

Dolarul Liberian

Limbi vorbite:

Engleză şi dialecte precum Kpelle şi Krio

Religia:

Islamism, Creştinism

Forma de guvernământ:

Republică, Dictatură

Fus orar:

Acelaşi timp ca şi Greenwich

Siglă maşini:

LR

Prefix telefonic:

+231

liberia harta


Liberia

 

Relieful, populaţia, economia, resursele şi alte aspecte despre Liberia:

Țara are un relief deluros şi muntos de altitudine medie acoperit în mare parte cu păduri tropicale. Singura câmpie se află pe coasta atlantică unde trăieşte majoritatea populaţiei şi unde se află capitala şi cel mai mare port al Liberiei, Monrovia, un important centru industrial şi al pescuitului. (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.com) Cel mai înalt punct se află la graniţa cu Guineea în nord şi se numeşte Wutibih cu ai săi 1.381 m înălţime. Economia este în refacere şi în plină dezvoltare deoarece datorită razboiului civil dintre 1990 şi 1997, o bună parte din aceasta a fost afectată. Actualmente, economia se bazează pe agricultură (arbori de cauciuc, păduri cu arbori de esenţă tare şi scumpă), pescuit (surprinzător Liberia are una dintre cele mai mari flote din lume) şi resurse de fier (principala resursă). A fost ocupată de sclavii veniţi din S.U.A fiind înfiinţată la 16 iulie 1847. Vizitează Liberia!


Liberia padure tropicala

Pădurea umedă Liberiană


Summary
Liberia, o ţară din Vestul Africii a fost fondată în anul 1847
Article Name
Liberia, o ţară din Vestul Africii a fost fondată în anul 1847
Description
Liberia este o ţară săracă din Africa de Vest. Cu toate acestea, turismul este în creştere bazându-se pe fauna şi flora bogate şi pe frumoasa capitală Monrovia
Author
Publisher Name
WLJ
Publisher Logo