WLJ

Liban şi capitala Beirut au multe de oferit pentru fiecare

Bun venit în Liban

liban steag

Localizare:

Libanul este una dintre cele mai mici ţări din Orientul Mijlociu, situat în partea de est a Mării Mediterane, având graniţe cu Siria la nord şi la est şi cu Israel la sud.

Suprafaţă:

10.452 km²

Populaţie:

4.200.000 locuitori

Capitala:

Beirut 3.000.000 locuitori

Moneda:

Lira libaneză

Limbi vorbite:

Arabă

Religia:

Islamism, Creştinism

Forma de guvernământ:

Republică, Dictatură

Fus orar:

+2 ore faţă de Greenwich

Siglă maşini:

LB

Prefix telefonic:

+961

liban harta


Liban

 

Relieful, populaţia, râurile, clima, agricultura şi turismul Libanez:

Liban o ţară mică cu un relief muntos şi o câmpie litorală lungă şi fertilă a fost pentru mai bine de 15 ani afectată de un puternic război civil care s-a încheiat în 1990. Capitala Beirut este cel mai mare oraş al ţării şi concentrează aproape trei sferturi din întreaga populaţie a ţării formată în principal din Libanezi. Cel mai înalt vârf al ţării este Qurnet es Sauda din nordul ţării cu 3.088 m înălţime, iar cel mai important râu este Litani de aproape 150 km lungime. Clima Libaneză este de tip mediteraneană cu veri calde chiar fierbinţi şi uscate şi ierni blânde dar cu precipitaţii bogate. (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.com) Pentru ca agricultura să funcţioneze la parametrii normali este nevoie de sisteme de irigaţii cu ajutorul cărora libanezii cultivă cereale, porumb, legume şi pomi fructiferi. Turismul este poate cel mai important domeniu al ţării şi este într-o dezvoltare şi refacere continuă. Ţara şi-a obţinut independenţa la 22 noiembrie 1943. Vizitează Liban!


Un peisaj minunat al unui sat din Liban

Un peisaj minunat al unui sat din Liban


Summary
Liban şi capitala Beirut au multe de oferit pentru fiecare
Article Name
Liban şi capitala Beirut au multe de oferit pentru fiecare
Description
Liban este o ţară mică cu un turism bine dezvoltat. Capitala Beirut este probabil cel mai bun loc de vizitat şi un important port la Marea Mediterană
Author
Publisher Name
WLJ
Publisher Logo