WLJ

Laos are oraşe frumoase şi o floră şi faună fantastice

Bun venit în Laos

laos steag

Localizare:

Laos este o ţară în formă de palmier situată în Asia de Sud-Est, fiind înconjurată de graniţe terestre cu Cambodgia la sud, Thailanda la vest, Myanmar sau Birmania şi China la nord şi Vietnam la est.

Suprafaţă:

236.800 km²

Populaţie:

6.525.000 locuitori

Capitala:

Vientiane 760.000 locuitori

Moneda:

Kip

Limbi vorbite:

Lao, Khmeră

Religia:

Budism, Animism

Forma de guvernământ:

Republică, Dictatură

Fus orar:

+7 ore faţă de Greenwich

Siglă maşini:

LA

Prefix telefonic:

+856

laos harta


Laos

 

Relieful şi agricultura din Laos:

Laosul este cea mai slab populată ţară din Asia de Sud-Est şi are un relief în proporţie de peste 75% format din munţi, înălţimea maximă fiind în vârful Phou Bia de 2.819 m înălţime. Restul teritoriului este arabil, o mare parte din locuitori trăind în zona rurală şi ocupându-se cu agricultura cultivând orez, manioc, trestie de zahăr, cartofi şi mac şi crescând bivoli şi porci pentru propriul trai. Nivelul de trai este unul scăzut, iar speranţa medie de viaţă abia depăşeşte 52 de ani.

Clima, fauna şi flora, populaţia şi economia:

Clima este una tropicală cu prezenţa musonilor în sezonul umed, dar aceste ploi abundente fac foarte bine culturilor de orez şi pădurilor care acoperă de fapt mult mai bine din jumătatea suprafeţei ţării. (Find more journeys on blog.worldlifetimejourneys.com) Dintre cele mai importante păduri de esenţă tare se remarcă teckul, mahonul şi lemnul de trandafir. Cu un teritoriu acoperit de junglă, fauna şi flora Laos-ului sunt pe măsură de la tigri, pantere şi leoparzi până la bivoli sălbatici şi sute de specii de păsări. Majoritatea populaţiei este concentrată în apropierea fluviului Mekong care reprezintă o adevărată comoară pentru laoţieni. Fiind singura ţară din Asia de Sud-Est fără ieşire la mare şi având un relief dificil, economia s-a dezvoltat foarte greu şi foarte puţin în ultimul timp. Turismul este aproape inexistent, iar infrastructura este slab dezvoltată. Ţara şi-a obţinut independenţa de la Franţa la 19 Iulie 1949. Vizitează Laos!


Vedere aeriană a Luang Prabang-ului, Laos

Vedere aeriană a Luang Prabang-ului, Laos


Summary
Laos are oraşe frumoase şi o floră şi faună fantastice
Article Name
Laos are oraşe frumoase şi o floră şi faună fantastice
Description
Laos este cea mai slab populată ţară din Asia de sud Est cu un turism subdezvoltat. Oraşele sunt frumoase şi liniştite, deci vizitaţi-o şi nu veţi regreta
Author
Publisher Name
WLJ
Publisher Logo