WLJ

În Kuwait turiştii se bucură de zile însorite la Golful Persic

Bun venit în Kuwait

kuwait steag

Localizare:

Kuwait este o ţară mică situată în partea de est a peninsulei Arabice din Orientul Mijlociu, având doar doi vecini pe Irak la nord şi Arabia Saudită la sud şi o frumoasă coastă la Golful Persic în partea de est.

Suprafaţă:

17.818 km²

Populaţie:

3.000.000 locuitori

Capitala:

Al Kuwait 2.380.000 locuitori

Moneda:

Dinar Kuwaitian

Limbi vorbite:

Arabă

Religia:

Islamism

Forma de guvernământ:

Monarhie, Democraţie parţială

Fus orar:

+3 ore faţă de Greenwich

Siglă maşini:

KW

Prefix telefonic:

+965

kuwait harta


Kuwait sau Kuweit

 

Relieful, activităţile, resursele şi clima din Kuweit:

Kuweit a avut mult de suferit de pe urma invaziei Irakiene din 1990 şi încă se află într-o perioadă de reconstrucţie şi dezvoltare. Relieful este compus din regiuni joase nisipoase şi fertile în unele locuri, iar lipsa apei de suprafaţă face ca ţara să se bazeze pe uzinele de desalinizare a apei de mare. (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.com) Pe lângă agricultură, extracţia petrolului şi pescuitul reprezintă activităţi principale în Kuweit. Statul se spune că ar deţine o zecime din totalul mondial de petrol şi de asemenea mari resurse de gaze naturale care aduc împreună majoritatea veniturilor ţării. Clima din Kuwait este deşertică cu veri fierbinţi şi ierni blânde. Predomină vânturile puternice care deseori provoacă furtuni de nisip. Ţara şi-a obţinut independenţa la 19 iunie 1961. Vizitează Kuweit!


Panoramă asupra capitaleiPanoramă asupra capitalei


Summary
În Kuwait turiştii se bucură de zile însorite la Golful Persic
Article Name
În Kuwait turiştii se bucură de zile însorite la Golful Persic
Description
Kuwait e o mică şi bogată ţară din Orientul Mijlocu unde turiştii se pot bucura de zilele frumoase însorite şi calde la una din plajele de la Golful Persic
Author
Publisher Name
WLJ
Publisher Logo