WLJ

Kirghistan are locuri minunate de oferit pentru orice turist

Bun venit în Kirghistan

kirghistan steag

Localizare:

Kirghistan este o ţară situată în Asia Centrală avându-i ca vecini pe Kazahstan la nord, China la sud-est, Tadjikistan la sud şi Uzbekistan la vest.

Suprafaţă:

199.000 km²

Populaţie:

5.600.000 locuitori

Capitala:

Bişkek 840.000 locuitori

Moneda:

Som

Limbi vorbite:

Kirghiză, Uzbecă, Rusă

Religia:

Islamism, Atei aproximativ un sfert din populaţie

Forma de guvernământ:

Republică, Dictatură

Fus orar:

+5 ore faţă de Greenwich

Siglă maşini:

KG

Prefix telefonic:

+996

kirghistan harta


Kirghistan sau Kârgâzstan

 

Relieful, râurile şi lacurile din Kirghistan:

Kirghistan sau Kârgâzstan este o altă ţară din Asia Centrală cu un relief de peste 90% montan, cu Munţii Alai în sud, Munţii Tian Shan la sud-est şi Munţii Kirghizi la nord. Cel mai înalt punct al ţării este vârful Victoria de 7.439 m înălţime. Este o ţară traversată de numeroase râuri care asigură producţia de electricitate, cel mai important fiind râul Narân, iar unul dintre cele mai mari lacuri alpine din lume, lacul Issâk Kul se află în nordul ţării.

Clima, resursele, populaţia şi agricultura:

Clima este continentală, foarte rece iarna cu o medie de -5º C, iar verile pot fi plăcute cu temperaturi de peste 25º C. Țara are importante resurse de gaze naturale, aur, cărbuni, uraniu, fier, zinc şi mercur. (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.com) Cea mai mare parte a populaţiei formată din kirghizi, lucrează în agricultură cultivând cereale, pomi fructiferi şi crescând capre, oi, vaci şi cai. Capitala şi cel mai mare oraş este Bişkek, iar Os este al doilea oraş din ţară. Kârgâzstanul şi-a obţinut independenţa la 31 august 1991. Vizitează Kirghistan!


Moscheea Karakol în Kirghistan

Moscheea Karakol în Kirghistan


Summary
Kirghistan are locuri minunate de oferit pentru orice turist
Article Name
Kirghistan are locuri minunate de oferit pentru orice turist
Description
Kirghistan este o ţară din Asia Centrală cu munţi frumoşi şi chiar dacă multe locuri sunt virgine şi minunate, turismul încearcă din greu să crească
Author
Publisher Name
WLJ
Publisher Logo