WLJ

Japonia are multe locuri vizitate ca Muntele Fuji şi Tokyo

Bun venit în Japonia

japonia steag

Localizare:

Japonia este o ţară insulară compusă din peste 1.000 de insule dintre care cele mai mari sunt Hokkaido, Honshu, Shikoku şi Kyushu şi se află în Asia de Est între Marea Japoniei la nord-vest, Oceanul Pacific la sud-est şi Marea Ohotsk la nord.

Suprafaţă:

377.944 km²

Populaţie:

128.000.000 locuitori

Capitala:

Tokyo 36.000.000 locuitori

Moneda:

Yen

Limbi vorbite:

Japoneză

Religia:

Budism, Şintoism

Forma de guvernământ:

Monarhie, Democraţie

Fus orar:

+9 ore faţă de Greenwich

Siglă maşini:

JP

Prefix telefonic:

+81

japan harta


Japonia

 

Relieful şi clima Japoniei:

Japonia este una dintre cele mai mari puteri economice ale lumii fiind un arhipelag care se întinde de la nord-est spre sud-vest pe o lungime de aproximativ 3.000 de km. Are un relief predominant muntos cu înălţimea maximă în vârful Fuji de 3.776 m înălţime care este totodată considerat muntele sacru pentru japonezi. Anual sute de mii de japonezi şi de turişti urcă până în vârful acestui vulcan în special pentru a vedea unul dintre cele mai frumoase răsărituri de soare din lume. Japonia este supranumită şi Ţara Soarelui Răsare şi are o climă care variază în funcţie de loc şi de altitudine. Partea de nord a ţării este influenţată de vânturile reci siberiene care aduc veri scurte şi ierni lungi şi geroase, iar Sapporo cel mai mare oraş din nordul Japoniei este o bine cunoscută destinaţie a sporturilor de iarnă. Partea centrală şi de sud a ţării au veri mai lungi şi mai călduroase şi ierni blânde datorită vânturilor calde dinspre Oceanul Pacific şi  curentului cald Kuroshivo. În Japonia temperatura medie variază între 15 şi 19º C în centru şi sud şi între 7 şi 10º C în nord. Datorită sezonului ploios din lunile de vară, precipitaţiile sunt foarte bogate uneori depăşind 3.500-4.000 de mm pe an.

Flora, fauna, vulcanismul, agricultura, pescuitul şi industria din Japonia:

Datorită varietăţii reliefului şi a zonelor pe care se întinde Japonia, flora şi fauna acesteia sunt foarte bogate de la urs, mistreţ, hermină, vulpe, lup, căprioară sau raton şi până la morsă, focă, macacul japonez şi sute de specii de păsări, dar şi reptile şi amfibieni. Mai bine de două treimi din suprafaţa ţării este acoperită cu păduri de conifere (brad, molid, larice) şi foioase (chiparos, stejar, bambus). Din păcate locuitorii ţării sunt zilnic afectaţi de cutremure de mică intenstitate, datorită situării Japoniei la confluenţa a trei plăci tectonice, însă o dată la câteva zeci de ani apar şi cutremure mai puternice.

Datorită mişcărilor seismice şi a celor peste 180 de vulcani dintre care 70 sunt activi, se pot forma şi valuri uriaşe de tip tsunami. (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.com) Cu toate acestea, dar şi cu o poluare intensă datorită densităţii mari, populaţia Japoniei contribuie la o bună dezvoltare economică a ţării lor. Agricultura joacă un rol important fiind cultivate orez (principalul aliment), cartofi, sfeclă şi trestie de zahăr, ceapă, castraveţi, arbori de ceai, pomi fructiferi, dar şi alte fructe şi legume. Locuitorii cresc de asemenea porci, vaci, păsări şi viermi de mătase şi se ocupă cu pescuitul, apele din jurul Japoniei fiind bogate în peşte şi fructe de mare mai ales creveţi, iar flota de pescuit a Japoniei este una dintre cele mai mari din lume. Pe lângă acestea, economia s-a dezvoltat datorită industriei chimice, textile, de producere a oţelului, siderurgice, de construcţie a navelor şi autovehiculelor.

Tehnologia, turismul şi populaţia Japoniei:

Cu toate că Japonia a suferit foarte mult în trecut în cel de-al Doilea Război Mondial când oraşele Hiroshima şi Nagasaki au fost distruse de bombe atomice s-a dezvoltat de atunci şi s-a refăcut într-un ritm foarte rapid. Tehnologia japoneză este una dintre cele mai avansate din lume (companii de renume mondial precum Sony, Toshiba, Fujitsu, Nikon, Panasonic, Canon, Hitachi, Toyota, Nissan, Mitsubishi sau Honda îşi au sediile centrale aici), iar turismul ocupă un loc fruntaş datorită frumuseţii şi unicităţii peisajelor, dar şi a oraşelor pline de cultură şi istorie. Arta, literatura, muzica, teatrul, sportul şi cultura sunt foarte importante în viaţa de zi cu zi a japonezilor. Populaţia în majoritate formată din japonezi, trăieşte în oraşe dintre care Tokyo capitala ţării este cea mai mare metropolă din lume cu peste 35 de milioane de oameni. Japonia este o ţară cu un ridicat nivel de trai datorită căruia speranţa de viaţă este foarte mare, aproape o cincime din populaţia totală fiind vârstnici. Vizitează Japonia!


Castelul Himeji, JaponiaCastelul Himeji, Japonia


Summary
Japonia are multe locuri vizitate ca Muntele Fuji şi Tokyo
Article Name
Japonia are multe locuri vizitate ca Muntele Fuji şi Tokyo
Description
Vizitează Japonia, ţara soarelui răsare şi muntele Fuji, capitala Tokyo şi insulele frumoase care sunt doar câteva dintre obiectivele şi atracţiile turistice
Author
Publisher Name
WLJ
Publisher Logo