WLJ

Turismul în Jamaica e ridicat datorită frumuseţii peisajelor

Bun venit în Jamaica

jamaica steag

Localizare:

Aflată în regiunea Caraibe la 145 de km sud de Cuba, Jamaica este o ţară insulară situată în Marea Caraibelor şi fostă colonie britanică.

Suprafaţă:

10.991  km²

Populaţie:

2.900.000 locuitori

Capitala:

Kingston 938.000 locuitori

Moneda:

Dolarul Jamaican

Limbi vorbite:

Engleză

Religia:

Romano-Catolică, Anglicană, Baptistă, Metodistă

Forma de guvernământ:

Monarhie, Democraţie

Fus orar:

-5 ore faţă de Greenwich

Siglă maşini:

JM

Prefix telefonic:

+1-876

jamaica harta


Jamaica

 

Relieful, agricultura, turismul, fauna şi flora Jamaicăi:

Jamaica este formată în principal din munţi, dar şi din câmpii joase în partea de sud şi vest. Cel mai înalt vârf este Muntele Albastru cu ai săi 2.256 m înălţime. Deşi relieful este de tip calcaros şi brăzdat de doline şi de văi adânci, zonele joase de câmpie sunt folosite în agricultură, trestia de zahăr ca şi în multe alte ţări din Caraibe fiind principala plantă cultivată. În ţară sunt crescute peste 500.000 de capre dar şi bovine într-un număr asemănător. Extragerea şi valorificarea bauxitei aduc peste 60% din veniturile provenite din export. Turismul Jamaican ocupă un loc important, ţara fiind vizitată anual de peste 2 milioane de turişti. Fauna şi flora ţării cuprind numeroase păduri tropicale cu vegetaţie luxuriantă, dar şi specii de amfibieni, reptile, păsări sau mamifere.

Capitala, industria şi alte aspecte despre Jamaica:

Capitala Jamaicăi este Kingston fiind cel mai mare oraş din Caraibe în care limba predominantă este limba engleză. (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.com) Este de asemenea un important port, centru turistic, dar şi centru al industriei textile şi alimentare fondat în anul 1692. Muzica reggae s-a născut aici în Kingston, cel mai cunoscut cântăreţ fiind Bob Marley. Ţara şi-a obţinut independenţa în 06 august 1962 faţă de Marea Britanie. Vizitează Jamaica!


Plajă la Port Antonio, JamaicaPlajă la Port Antonio, Jamaica


Summary
Turismul în Jamaica e ridicat datorită frumuseţii peisajelor
Article Name
Turismul în Jamaica e ridicat datorită frumuseţii peisajelor
Description
Jamaica, o mică ţară insulară din Caraibe cu un turism bine dezvoltat este vizitată anual de turişti pentru frumuseţea peisajelor şi pentru floră şi faună
Author
Publisher Name
WLJ
Publisher Logo