WLJ

Israel e principalul loc religios pentru milioane de pelerini

Bun venit în Israel

israel steag

Localizare:

Israel este o ţară de dimensiuni mici situată în partea de nord-vest din Orientul Mijlociu cu ieşire la Marea Mediterană în vest şi Marea Moartă în est şi având graniţe cu Liban în nord, Siria în nord-est, Iordania în est, un mic ţărm la Marea Roşie în sud şi Egipt în vest.

Suprafaţă:

20.500 km²

Populaţie:

8.000.000 locuitori

Capitala:

Ierusalim 1.030.000 locuitori

Moneda:

Noul Shekel

Limbi vorbite:

Arabă, Ebraică

Religia:

Islamism, Creştinism, Iudaism

Forma de guvernământ:

Republică, Democraţie

Fus orar:

+2 ore faţă de Greenwich

Siglă maşini:

IL

Prefix telefonic:

+972

israel harta


Israel

 

Importanţa, conflictele şi relieful din Israel:

Israel chiar dacă este o ţară mică are o mare importanţă în lume mai ales în rândul creştinilor de pretutindeni pentru că este locul unde s-a născut şi a trăit Isus. Ţara şi-a obţinut independenţa la 14 mai 1948, iar din păcate de atunci nu se bucură de prea multă linişte fiind deseori măcinată de conflicte şi de războaie cu statele vecine mai ales pentru anumite teritorii precum Fâşia Gaza, Malul vestic al Iordanului şi Înălţimile Golan. Cel mai cunoscut conflict este cel dintre israelieni şi palestinieni. Ţara are un relief de deşert în partea de sud (Deşertul Negev), munţi în partea central-estică şi de nord cu cel mai înalt vârf Meron de 1.208 m înălţime, dar şi câmpii litorale fertile bune pentru practicat agricultura. (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.com) Unul dintre cele mai joase puncte ale planetei se află în Marea Moartă în partea de est a Israelului la graniţa cu Iordania (-400 m sub nivelul mării).

Agricultura, industria, turismul, populaţia şi oraşele din Israel:

Locuitorii se ocupă cu agricultura cultivând citrice, măslini, viţă de vie şi cereale, dar mai ales cu industriile importante ale ţării precum cea a construcţiilor de maşini, a producţiei de calculatoare, cea chimică, cea a prelucrării diamantelor şi cea alimentară şi textilă. Turismul ocupă un rol important şi asta mai ales pentru că aici este un teritoriu foarte important pentru trei dintre religiile lumii, Creştinismul, Islamismul şi Iudaismul. Cea mai mare parte a populaţiei Israelului este formată din evrei, iar a doua populaţie ca număr sunt arabii. Capitala şi cel mai mare oraş este Ierusalim, dar Tel Aviv şi Haifa joacă un rol important mai ales ca porturi la Marea Mediterană. Vizitează Israel!


Moscheea Hasan Bey din Tel Aviv, Israel

Moscheea Hasan Bey din Tel Aviv, Israel


Summary
Israel e principalul loc religios pentru milioane de pelerini
Article Name
Israel e principalul loc religios pentru milioane de pelerini
Description
Israel sau Pământul Sfânt e un loc unic pentru trei principale religii: Creştinism, Iudaism şi Islamism. Vizitează capitala Ierusalim şi alte oraşe frumoase
Author
Publisher Name
WLJ
Publisher Logo