WLJ

Islanda are privelişti uluitoare, gheţari şi activitate vulcanică

Bun venit în Islanda

iceland flag

Localizare:

Islanda este o țară insulară situată în Europa de Nord-Vest, înconjurată de apele Oceanului Atlantic de Nord și Marea Norvegiei și fiind mai aproape de Groenlanda decât de Europa.

Suprafaţă:

102.819 km²

Populaţie:

282.000 locuitori

Capitala:

Reykjavik 171.000 locuitori

Moneda:

Coroana islandeză

Limbi vorbite:

Islandeză

Religia:

Luterană

Forma de guvernământ:

Republică, Democrație

Fus orar:

Același timp ca și Greenwich

Siglă maşini:

IS

Prefix telefonic:

+354

harta islanda


Islanda

 

Relieful şi gheţarii Islandei:

Islanda se află la 287 km de Groenlanda și la 798 km de Scoția. Țara este o insulă tânără de origine vulcanică, aflându-se pe o falie geologică importantă – Riftul Medioatlantic – ceea ce o face să fie una din țările cu cea mai mare activitate vulcanică din lume. Cea mai mare parte a reliefului este reprezentat de un platou stâncos cu munți. Gheața ocupă 15% din teritoriul țării permanent, iar pe timp de iarnă cea mai mare parte a insulei e acoperită de zăpadă sau gheață. Ghețarul Vatnajökull are cel mai mare volum de gheață din Europa și este totodată un vulcan activ.  Coastele sunt brăzdate de golfuri adânci, piscuri abrupte și multe fiorduri.

Activitatea vulcanică, capitala Reykjavik şi populaţia din Islanda:

Datorită activității vulcanice, pe cuprinsul Islandei, se află multe izvoare de apă termală. Numele acestor izvoare de apă termală care izbucnesc în aer, gheizere, vine de la un asemenea izvor, numit Geysir. (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.com) Abundența de energie hidroelectrică și geotermală generează aproape în exclusivitate electricitatea și căldura necesare Islandei. Gheizerele sunt și un obiectiv turistic foarte important al țării, alături de capitală și de frumusețea și virginitatea peisajelor. Peste jumătate din populație trăiește în capitala Reykjavik. Centru al pescuitului și al industriei de prelucrare a peștelui din Islanda, Reykjavik este de asemenea locul unde se află și singura universitate din ţară. Pescuitul marin contribuie în proporție de peste 70% la veniturile provenite din exporturi ale economiei islandeze. Vizitează Islanda!


Cascada Seljalandsfoss din Islanda este una dintre cele mai frumoase din EuropaCascada Seljalandsfoss din Islanda este
una dintre cele mai frumoase din Europa


Summary
Islanda are privelişti uluitoare, gheţari şi activitate vulcanică
Article Name
Islanda are privelişti uluitoare, gheţari şi activitate vulcanică
Description
Islanda e o țară rece dar cu o activitate vulcanică intensă. Gheizerele, vulcanii, cascadele și peisajele sale virgine atrag anual milioane de turiști
Author
Publisher Name
WLJ
Publisher Logo