WLJ

Vizitaţi Insulele Cook, cu Aitutaki și bucuraţi-vă de plajă

Bun venit în
Insulele Cook

insulele cook steag

Localizare:

Insulele Cook din Oceania sunt formate din două arhipelaguri din Oceanul Pacific fiind dependente de Noua Zeelandă. Cei mai apropiaţi vecini sunt Kiribati la nord, Samoa Americană la vest şi Polinezia Franceză la est.

Suprafaţă:

240 km²

Populaţie:

22.000 locuitori

Capitala:

Avarua 13.000 locuitori

Moneda:

Dolarul Neozeelndez

Limbi vorbite:

Engleză, Maori din Insulele Cook

Religia:

Romano-Catolică, Protestantă

Forma de guvernământ:

Teritoriu dependent de Noua Zeelandă asociat cu aceasta

Fus orar:

-10 ore faţă de Greenwich

Siglă maşini:

CK

Prefix telefonic:

+682

insulele cook harta


Insulele Cook

 

Relieful, clima, populaţia, turismul şi agricultura Insulelor Cook:

Insulele Cook au un teritoriu al uscatului foarte mic comparativ cu suprafaţa oceanului pe care sunt extinse (aproximativ 2 milioane de km²). Grupate în insulele de nord şi cele de sud, primele au un relief compus din atoli de coral, iar celelalte sunt de origine vulcanică. Clima insulelor Cook este tropicală fierbinte şi cu o umiditate ridicată, precipitaţiile anuale depăşind 3.000 de mm. Cea mai mare insulă este Rarotonga unde se află capitala Avarua şi unde trăieşte majoritatea populaţiei de origine Maori descendenţi ai polinezienilor. Aceştia au o cultură foarte bogată cu dansuri, muzică şi artă tradiţionale. Deşi populaţia insulelor este în jur de 20.000 de locuitori, alte 30.000 sunt plecaţi la muncă în Noua Zeelandă. (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.com) Cele mai mari venituri provin din turism, servicii financiare, pescuit, confecţionrea obiectelor de mână şi exportul fructelor tropicale. Agricultura este activitatea de bază fiind cultivate cocotieri, citrice, ananas, roşii, fasole, banane, igname, taro, papaya şi arbori de cafea. Vizitează Insulele Cook!


aitutaki insulele cook oceanul pacific

Relaxaţi-vă pe Insula Aitutaki din paradisul Insulelor Cook
în Pacificul de Sud


Summary
Vizitaţi Insulele Cook, cu Aitutaki și bucuraţi-vă de plajă
Article Name
Vizitaţi Insulele Cook, cu Aitutaki și bucuraţi-vă de plajă
Description
Insulele Cook sunt ţară foarte mică din Oceania sau Pacific. Are multe plaje frumoase, însorite și poți de asemenea vizita și capitala ei, Avarua
Author
Publisher Name
WLJ
Publisher Logo