WLJ

Insulele Cayman au plaje şi recife de corali frumoase şi unice

Bun venit în
Insulele Cayman

Insulele Cayman steag

Localizare:

Insulele Cayman din regiunea Caraibe sunt de fapt trei insule: Grand Cayman, Little Cayman şi Cayman Brac care se află în vestul Mării Caraibilor la aproximativ 300 km distanţă de Jamaica.

Suprafaţă:

259  km²

Populaţie:

55.000 locuitori

Capitala:

George Town 28.000 locuitori

Moneda:

Dolarul de Cayman

Limbi vorbite:

Engleză

Religia:

Romano-Catolică, Anglicană

Forma de guvernământ:

Teritoriu britanic autonom

Fus orar:

-5 ore faţă de Greenwich

Siglă maşini:

KY

Prefix telefonic:

+1-345

insulele cayman harta


Insulele Cayman

Importanţa, clima şi flora Insulelor Cayman:

Insulele Cayman sunt cele mai căutate în întreaga regiune Caraibiană mai ales pentru plajele sale deosebit de frumoase cu nisip fin şi alb, dar şi pentru scufundările acvatice aici fiind unele dintre cele mai frumoase recife de corali din lume. Fac parte din Arhipelagul Antilelor Mari şi încă sunt sub dominaţie britanică. Insulele Cayman sunt o destinaţie exotică cu o climă tropicală ca şi celelalte insule din Caraibe, dar cu o vegetaţie bazată pe palmieri, bananieri, cocotieri, mango, dar şi păduri de mangrove.

Turismul, obiectivele şi atracţiile turistice din Insulele Cayman:

Bineînţeles că diversitatea marină este bogată, dar şi cea de pe uscat. Sunt crescute broaşte ţestoase pentru carne, pielea fiind folosită pentru suvenirurile din magazine. Insula Cayman Brac situată la aproximativ 140 km nord-est de insula Grand Cayman, este cunoscută pentru peşterile şi epavele sale, locuri iubite de scafandri. (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.com) Aceste insule Cayman sunt un paradis financiar, aici fiind numeroase bănci care au un nivel redus de fiscalitate. Până în 1962, insulele au fost sub administraţie Jamaicană, pe urmă ele fiind sub autonomie britanică. Turismul este principala sursă de venit a insulelor. Vizitează Insulele Cayman!


Gata pentru scufundări în apele turcoaz ale Insulelor CaymanGata pentru scufundări în apele turcoaz ale Insulelor Cayman


Summary
Insulele Cayman au plaje şi recife de corali frumoase şi unice
Article Name
Insulele Cayman au plaje şi recife de corali frumoase şi unice
Description
Insulele Cayman, unul din cele mai frumoase arhipelaguri din Caraibe are splendide recife de coral şi plaje cu nisip alb. Bucuraţi-vă de paradisul turistic
Author
Publisher Name
WLJ
Publisher Logo