WLJ

Honduras este o ţară muntoasă cu un climat tropical

Bun venit în Honduras

honduras steag

Localizare:

Aceasta este a treia ţară ca mărime din America Centrală şi este situată chiar în centrul acesteia, cu ieşire la Marea Caraibilor şi Golful cu acelaşi nume în nord, dar învecinându-se cu Guatemala la vest şi El Salvador şi Nicaragua la sud şi sud-est. Are o mică ieşire la Oceanul Pacific în sud prin Golful Fonseca.

Suprafaţă:

112.400 km²

Populaţie:

8.250.000 locuitori

Capitala:

Tegucigalpa 1.325.000 locuitori

Moneda:

Lempira

Limbi vorbite:

Spaniolă

Religia:

Romano-Catolică

Forma de guvernământ:

Republică, Democraţie parţială

Fus orar:

-6 ore faţă de Greenwich

Siglă maşini:

HN

Prefix telefonic:

+504

Mayan ruins from Copan with the famous Ballcourt

Ruinele Maiașe din Copan

honduras harta


Honduras

 

Relieful, oraşele, resursele, agricultura şi numele:

Printre cele mai importante oraşe ale Honduras-ului sunt şi porturi la Marea Caraibilor, însă capitala Tegucigalpa se află în partea central-sudică într-o zonă muntoasă. Relieful este şi în cazul Hondurasului predominant muntos ca în toate celelalte ţări din America Centrală, de tip vulcanic, iar zonele de coastă sunt singurele care oferă terenuri joase arabile şi fertile. Pădurile ocupă o mare parte a teritoriului, fiind întâlnite cele tropicale, dar şi cele de stejar şi pin în munţi. Hondurienii sunt mari producători de rom, ulei vegetal, ciment şi hârtie, dar şi argint, zinc, plumb şi aur, resurse obţinute din munţi. (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.com) În ce priveşte agricultura, o activitate importantă a ţării, se cultivă banane, arbori de cafea şi diferite fructe exotice. În 1821 Hondurasul şi-a obţinut independenţa faţă de Spania. Îşi trage numele de la Columb care a exlamat când a ajuns pe aceste teritorii: Gracias a Dios que hemos salido de esas Honduras, în traducere Mulţumim Doamne că am ieşit din acele adâncimi. Vizitează Honduras!


Plajă tropicală în HondurasPlajă tropicală în Honduras


Summary
Honduras este o ţară muntoasă cu un climat tropical
Article Name
Honduras este o ţară muntoasă cu un climat tropical
Description
Vizitaţi Honduras, o ţară din America Centrală care atrage turiştii prin peisajele frumoase şi panoramele oceanice şi prin munţii acoperiţi cu păduri umede
Author
Publisher Name
WLJ
Publisher Logo