WLJ

Haiti este o ţară cu vreme tropicală şi peisaje frumoase

Bun venit în Haiti

haiti steag

Localizare:

Această țară din regiunea Caraibe ocupă partea de vest a insulei Hispaniola, fiind situată în Marea Caraibilor şi făcând parte din arhipelagul Antilelor Mari. Ca vecin la est se află Republica Dominicană, iar la vest la aproximativ 80 de km distanţă se află Cuba.

Suprafaţă:

27.750  km²

Populaţie:

9.720.000 locuitori

Capitala:

Port au Prince 2.470.000 locuitori

Moneda:

Gourde

Limbi vorbite:

Franceză, Creolă Haitiană

Religia:

Romano-Catolică, Voodoo

Forma de guvernământ:

Republică, Dictatură

Fus orar:

-5 ore faţă de Greenwich

Siglă maşini:

HT

Prefix telefonic:

+509

haiti harta


Haiti

 

Relieful, populaţia, economia, agricultura şi impactele negative din Haiti:

Haiti are un relief predominant muntos cu puţine resurse naturale, agricultura fiind ramura de bază a economiei ţării. Din păcate ţara este una dintre cele mai sărace ale lumii, cu un nivel scăzut de trai. Cele cinci lanţuri muntoase, sunt separate de văi adânci şi câmpii fertile. Populaţia este preponderent rurală, în capitala Port au Prince trăind peste un sfert din aceasta. Terenurile fertile sunt puţine, făcând astfel destul de greu traiul. (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.com) Sunt cultivate banane, porumb, manioc, dar şi trestie de zahăr, cafea sau sisal pentru exporturi. Aproape întreaga populaţie este formată din descendenţi ai foştilor sclavi negri. Statul Haitian a devenit prima ţară care şi-a obţinut independenţa din regiunea Caraibelor în 01 ianuarie 1804. Din păcate dacă nivelul de trai scăzut şi sărăcia locuitorilor ţării nu este de ajuns, ea este intens încercată de uragane şi furtuni tropicale, dar şi de cutremure, cel mai recent dintre ele din 2010, de 7 grade pe scara Richter, aducând pagube însemnate dar şi moartea a peste 230.000 de haitieni. Vizitează Haiti!


Cetatea Laferriere, HaitiCetatea Laferriere, Haiti


Summary
Haiti este o ţară cu vreme tropicală şi peisaje frumoase
Article Name
Haiti este o ţară cu vreme tropicală şi peisaje frumoase
Description
Haiti, o ţară săracă din Caraibe ocupă partea vestică a insulei Hispaniola. Turiştii pot vizita vestigiile istorice şi frumoasa capitală Port au Prince
Author
Publisher Name
WLJ
Publisher Logo