WLJ

Guyana Franceză e bogată în vegetaţie şi temperaturi tropicale

Bun venit în Guyana Franceză

guyana franceză steag

Localizare:

Guyana Franceză este de fapt un teritoriu de peste mări al Franţei, fiind situată în partea de nord din America de Sud cu ieşire la Oceanul Atlantic în nord şi având doar doi vecini pe Brazilia în sud şi est şi pe Surinam în vest.

Suprafaţă:

86.500 km²

Populaţie:

236.000 locuitori

Capitala:

Cayenne 116.000 locuitori

Moneda:

Euro

Limbi vorbite:

Franceză

Religia:

Romano-Catolică

Forma de guvernământ:

Departament francez de peste mări

Fus orar:

-3 ore faţă de Greenwich

Siglă maşini:

GF

Prefix telefonic:

+694

guyana franceză steag


Guyana Franceză

 

Relieful din Guyana Franceză:

Guyana Franceză este alcătuită din două regiuni diferite de relief, dintr-o câmpie litorală şi fertilă, relieful crescând în altitudine o dată ce pătrundem spre interiorul ţării. Cea mai mare parte a ţării este acoperită cu păduri ecuatoriale luxuriante. O parte a frontierei cu statul vecin Surinam este intens disputată de mult timp. Deşi populaţia este redusă, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre fauna şi flora deosebit de bogate. În pădurile care acoperă teritoriul Guyanei Franceze sunt întâlnite specii de maimuţe, furnicari, tapiri, oceloţi, dar şi caimani în râurile care o străbat.

Râurile, clima, capitala, agricultura şi resursele din Guyana Franceză:

Cel mai mare râu al ţării este râul Maroni aflat pe graniţa cu Surinam. Climatul este unul ecuatorial umed cu temperaturi anuale care se înregistrează în jurul valorilor de 26-30º C. Acest tip de climă aduce în Guyana Franceză patru sezoane două umede din aprilie până în august şi din noiembrie până în februarie şi două uscate din august până în noiembrie şi din februarie până în aprilie. (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.com) Precipitaţiile sunt foarte bogate ajungând chiar la 4.000 mm pe an. Cayenne este cel mai mare oraş al ţării şi capitala acesteia fiind un port la Oceanul Atlantic. Locuitorii exportă în principal banane, zahăr, minereu de aluminiu şi cherestea. Datorită resurselor deficitare, ţara este ajutată de Franţa, iar actualii locuitori ai ei sunt compuşi din creoli, o populaţie formată din mix-ul dintre europeni şi amerindieni. Teritoriile acoperite de junglă sunt locuite doar de indienii băştinaşi. Vizitează Guyana Franceză!


Insula regală, parte din Guyana FrancezăInsula regală, parte din Guyana Franceză


Summary
Guyana Franceză e bogată în vegetaţie şi temperaturi tropicale
Article Name
Guyana Franceză e bogată în vegetaţie şi temperaturi tropicale
Description
Guyana Franceză, ţară mică din America de Sud depinde de Franţa şi are vegetaţie deasă, temperaturi tropicale şi triburi sălbatice. Bucuraţi-vă de călătorie
Author
Publisher Name
WLJ
Publisher Logo