WLJ

Guineea încearcă să-şi dezvolte sectoarele în special turismul

Bun venit în Guineea

guinea flag

Localizare:

Această ţară e o fostă colonie franceză din Africa de Vest care şi-a obţinut independenţa la 02 octombrie 1958 are o coastă la Oceanul Atlantic în sud-vest şi graniţe cu G. Bissau şi Senegal la nord, Mali la nord-est, Coasta de Fildeş la est şi Liberia şi Sierra Leone la sud.

Suprafaţă:

245.857 km²

Populaţie:

10.700.000 locuitori

Capitala:

Conakry 2.050.000 locuitori

Moneda:

Franc din Guineea

Limbi vorbite:

Franceză şi dialecte precum Fulani, Malinke şi Susu

Religia:

Islamism, Romano-Catolică

Forma de guvernământ:

Republică, Dictatură

Fus orar:

Acelaşi timp ca şi Greenwich

Siglă maşini:

GN

Prefix telefonic:

+224

guineea harta


Guineea

 

Relieful, clima, populaţia şi agricultura Guineei:

Guineea are un relief format din câmpie în partea atlantică şi de est, în partea de vest şi de nord fiind Munţii Fouta Djallon. Cel mai înalt punct este vârful Nimba de 1.752 m înălţime. Clima este tropicală cu precipitaţii foarte ridicate de peste 4.000 mm anual. Populaţia este în general rurală şi se ocupă cu agricultura mai mult pentru propriul trai. Locuitorii cultivă arahide, orez, manioc, ananas, banane, cafea şi palmieri de ulei.

Resursele şi economia Guineei:

Cele mai importante resurse sunt cele de bauxită din care se obţine aluminiul (circa un sfert din totalul mondial), aur, diamante, uraniu şi multe alte metale de diferite tipuri sau mărimi. (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.com) Pe lângă exportul acestor resurse, ţara îşi obţine veniturile din pescuit, agricultură şi foarte puţin din turism. Este o ţară ocolită de turişti datorită numeroaselor conflicte armate din interior. Aceasta nu este singura problemă pentru că este o ţară slab dezvoltată cu probleme în toate domeniile, însă are propriile sale frumuseţi. Vizitează Guineea!


varful nimba guineea

Vârful Nimba în Guineea


Summary
Guineea încearcă să-şi dezvolte sectoarele în special turismul
Article Name
Guineea încearcă să-şi dezvolte sectoarele în special turismul
Description
Guineea e o ţară săracă din Africa de Vest, dar turismul şi celelalte sectoare încearcă să se dezvolte. Verifică condiţiile de călătorie înainte de a merge
Author
Publisher Name
WLJ
Publisher Logo