WLJ

Vizitează Guineea Bissau cu mare varietate a formelor de relief

Bun venit în
Guineea Bissau

guinea bissau flag

Localizare:

Guineea-Bissau este o fostă colonie portugheză situată în Africa de Vest cu o coastă fragmentată la Oceanul Atlantic în vest şi doi vecini: Senegal la nord şi Guineea la est şi la sud.

Suprafaţă:

36.125 km²

Populaţie:

1.700.000 locuitori

Capitala:

Bissau 430.000 locuitori

Moneda:

Franc Vest African CFA

Limbi vorbite:

Portugheză, Criulo

Religia:

Islamism, Animism

Forma de guvernământ:

Republică, Democraţie parţială

Fus orar:

Acelaşi timp ca şi Greenwich

Siglă maşini:

GW

Prefix telefonic:

+245

guineea bissau harta


Guineea Bissau

 

Relieful, clima, fauna şi flora şi agricultura din Guineea Bissau:

Guineea Bissau cuprinde arhipelagul Bijagos şi alte insule în largul coastelor atlantice şi are un relief de joasă altitudine cu o câmpie traversată de râul Geba care împarte ţara în două părţi. Singura porţiune mai muntoasă (maxim 300-400 m) se află spre graniţa cu Guineea la est. Clima din Guineea Bissau este tropicală cu două sezoane, unul secetos şi unul ploios cu precipitaţii abundente. Spre ocean, teritoriul este acoperit de păduri de mangrove şi de păduri tropicale bogate în faună şi floră. (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.com) Însă spre interior se află savana şi terenurile arabile cultivate cu arahide precum şi fructe şi legume pentru propriul trai.

Economia, resursele şi populaţia din Guineea Bissau:

O parte a veniturilor provin din pescuit, însă cea mai mare parte vine din exportul resurselor de cositor, bauxită, cupru şi petrol. Cu toate acestea economia ţării este printre cele mai scăzute din Africa. Circa jumătate din populaţie este creştină, iar cealaltă musulmană. Țara stă foarte prost la capitolul învăţământ şi sanitar, astfel că speranţa de viaţă abia depăşeşte 40 de ani. Şi-a obţinut independenţa de la Portugalia la 10 Septembrie 1974. Vizitează Guineea Bissau!


sat din guineea bissau

Sat din Guineea Bissau


Summary
Vizitează Guineea Bissau cu mare varietate a formelor de relief
Article Name
Vizitează Guineea Bissau cu mare varietate a formelor de relief
Description
Guineea Bissau e o ţară săracă în Africa de Vest cu infrastructura şi sistemele sanitar şi de învăţământ slab dezvoltate, dar cu peisaje virgine fantastice
Author
Publisher Name
WLJ
Publisher Logo