WLJ

Guatemala din America Centrală e acoperită cu păduri umede

Bun venit în Guatemala

Guatemala steag

Localizare:

Aceasta este o ţară situată în America Centrală având ca şi vecini Mexicul la nord-vest, Belize, Honduras, El Salvador şi Marea Caraibilor la est şi Oceanul Pacific la sud.

Suprafaţă:

108.900 km²

Populaţie:

14.000.000 locuitori

Capitala:

Guatemala City 4.100.000 locuitori

Moneda:

Quetzal

Limbi vorbite:

Spaniolă şi dialecte mayaşe

Religia:

Romano-Catolică

Forma de guvernământ:

Republică, Democraţie

Fus orar:

-6 ore faţă de Greenwich

Siglă maşini:

GT

Prefix telefonic:

+502

guatemala harta


Guatemala

 

Relieful, clima, turismul, numele, fauna şi flora:

Guatemala este o ţară cu un relief muntos, deoarece două treimi din teritoriu este acoperit de cele două lanţuri muntoase având uneori înălţimi de peste 3.000 m. Este şi un relief vulcanic cauzând numeroase cutremure, mare parte dintre vulcani fiind încă activi. Temperaturile variază mult cu toate că ţara se află într-o zonă tropicală. La ocean ele sunt în jur de 30º C pe când la peste 1.800 m înalţime ele scad la 10-16º C.

Turismul este o ramură principală a ţării fiind vizitată de peste 800.000 de turişti care vin în fiecare an. (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.com) Teritoriile nordice joase de câmpie cu numele de El Peten sunt acoperite de păduri tropicale care adăpostesc animale precum jaguarul, cel mai mare animal de pradă din America Centrală. Din păcate căile de transport sunt foarte sărace, făcând dificil accesul în zonă. Statul din America Centrală şi-a obţinut independenţa faţă de Spania în 1821, iar în secolul XX a izbucnit un puternic război civil cu o durată de 36 de ani. Numele ţării provine de la soldaţii Tlascaltecan ai exploratorului spaniol Pedro de Alvaro care au denumit ţara: Nahuatl Cuauhtemallan care înseamnă locul a mulţi copaci. Vizitează Guatemala!


Ruinele Mayaşe vechi de la locul istoric Tikal în Guatemala

Ruinele Mayaşe vechi de la locul istoric Tikal în Guatemala


Summary
Guatemala din America Centrală e acoperită cu păduri umede
Article Name
Guatemala din America Centrală e acoperită cu păduri umede
Description
Guatemala e numită locul cu mulţi copaci pentru suprafaţa teritoriului acoperită cu păduri umede, iar turiştii pot vedea vestigii ale civilizaţiilor trecute
Author
Publisher Name
WLJ
Publisher Logo