WLJ

Guam are peisaje unice, climă caldă, recifuri de coral frumoase

Bun venit în Guam

guam steag

Localizare:

Guam este unul dintre teritoriile S.U.A. din Oceania, fiind o ţară insulară din Oceanul Pacific situată la nord de Papua Noua Guinee şi la est de Filipine.

Suprafaţă:

541 km²

Populaţie:

163.000 locuitori

Capitala:

Agana (Hagåtña) 30.000 locuitori

Moneda:

Dolarul S.U.A.

Limbi vorbite:

Engleză, Chamorro

Religia:

Romano-Catolică

Forma de guvernământ:

Teritoriu dependent de S.U.A.

Fus orar:

+10 ore faţă de Greenwich

Siglă maşini:

GU

Prefix telefonic:

+1-671

guam harta


Guam

 

Relieful, turismul, populaţia, clima, fauna şi flora:

Guam este o insulă vulcanică cu o parte coraligenă la nord şi are o lungime de aproximativ 50 de km, iar lăţimea nu depăşeşte 20 de km. Relieful este de mică altitudine, punctul maxim fiind de 406 m înălţime în vârful Lamlan. Cea mai mare parte a insulei este înconjurată de un recif de corali. Agricultura ţării este aproape inexistentă, în schimb pescuitul şi turismul aduc cele mai mari venituri. Turiştii sunt atraşi de frumuseţea peisajelor, de clima frumoasă şi de plajele superbe cu nisip fin. Insula primeşte ajutor permanent de la S.U.A. astfel că locuitorii insulei au unul dintre cele mai ridicate niveluri de trai din Oceania. Clima din această insulă exotică este tropicală marină cu temperaturi medii ce variază între 24 şi 30º C. (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.com) De menţionat faptul că insula deşi este mică are o faună şi o floră frumoase şi diversificate, însă din păcate şarpele maro de copac a omorât de-a lungul timpului cele nouă specii endemice de păsări de aici. Ţara este o importantă bază militară a S.U.A. Vizitează Guam!


Vedere aeriană a minunatei coaste din Guam

Vedere aeriană a minunatei coaste din Guam


Summary
Guam are peisaje unice, climă caldă, recifuri de coral frumoase
Article Name
Guam are peisaje unice, climă caldă, recifuri de coral frumoase
Description
Guam e un stat dependent de SUA. Turiştii îl vizitează pentru clima caldă, peisajele frumoase, splendidele recifuri de corali şi plajele cu nisip fin
Author
Publisher Name
WLJ
Publisher Logo