WLJ

Grenada, denumită și Insula Mirodeniilor are plaje minunate

Bun venit în Grenada

grenada steag

Localizare:

Grenada din regiunea Caraibe se află la doar 200 km nord de America de Sud, cele mai apropiate state fiind Trinidad şi Tobago la sud şi Saint Vincent (Sfântul Vincenţiu) şi Grenadine la nord. Este scăldată de Marea Caraibilor şi Oceanul Atlantic.

Suprafaţă:

344 km²

Populaţie:

110.000 locuitori

Capitala:

Saint George 34.000 locuitori

Moneda:

Dolarul est-caribian

Limbi vorbite:

Engleză, Creolă Engleză

Religia:

Anglicană, Romano-Catolică

Forma de guvernământ:

Democraţie parlamentară

Fus orar:

-4 ore faţă de Greenwich

Siglă maşini:

GD

Prefix telefonic:

+1-473

grenada harta


Grenada

 

Relieful, clima, numele, agricultura şi populaţia:

Grenada are o insulă principală şi altele mai mici dintre care cea mai cunoscută este Carriacou. Relieful este complex, format din dealuri cu o vegetaţie tropicală, dar şi văi adânci. Aici se află şi câteva lacuri, dar şi o serie de plaje deosebite. Clima este tropicală cu temperaturi între 20 şi 35º C şi precipitaţii între 1500 şi 3500 mm pe an. Această ţară insulară este cunoscută ca şi Insula Mirodeniilor datorită faptului că este principalul producător de nucşoară, dar şi de scorţişoară, cuişoare, piper şi ghimbir. (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.com) Solul fertil bun pentru agricultură asigură culturile de banane, citrice şi cacao. Insula a fost descoperită în 1498 de Columb fiind locuită de indigenii caraibieni. În 1650 a fost cucerită de francezi, pentru ca mai târziu în anul 1762 să fie capturată de britanici. Ţara şi-a obţinut independenţa faţă de Marea Britanie în 07 februarie 1974. Pe lângă agricultură, turismul ocupă un loc important. Vizitează Grenada!


Portul Saint George (Sfântul Gheorghe), GrenadaPortul Saint George (Sfântul Gheorghe), Grenada


Summary
Grenada, denumită și Insula Mirodeniilor are plaje minunate
Article Name
Grenada, denumită și Insula Mirodeniilor are plaje minunate
Description
Grenada sau Insula Mirodeniilor, datorită producţiei masive de nucşoară şi alte mirodenii. Pentru turişti, Grenada are peisaje marine şi plaje frumoase
Author
Publisher Name
WLJ
Publisher Logo