WLJ

Grecia, una din cele mai vechi civilizaţii are multe situri istorice

Bun venit în Grecia

grecia flag

Localizare:

Grecia, una dintre cele mai vechi civilizaţii din lume este situată în Europa de Sud şi sudul peninsulei Balcanice, fiind înconjurată de mări în trei părţi: Marea Egee la est, Marea Mediterană la sud şi Marea Ionică la vest, la nord având graniţă cu Albania, Macedonia şi Bulgaria, iar la est cu Turcia.

Suprafaţă:

131.957 km²

Populaţie:

11.300.000 locuitori

Capitala:

Atena 3.738.000 locuitori

Moneda:

Euro

Limbi vorbite:

Greacă

Religia:

Ortodoxă

Forma de guvernământ:

Republică, Democraţie

Fus orar:

+2 ore faţă de Greenwich

Siglă maşini:

GR

Prefix telefonic:

+30

Cheile Samaria în Parcul Naţional Samaria

Defileul Samaria, Insula Creta

grecia harta


Grecia

 

Relieful, clima, fauna şi flora Greciei:

Grecia are o linie de coastă de peste 14.000 de km lungime şi deţine mii de insule şi insuliţe în mările care o înconjoară, cea mai mare fiind insula Creta. În partea sudică a Greciei se află cunoscuta peninsulă Pelopones. Relieful Greciei este variat cu Munţii Pindului care se întind de la sud la nord şi cu zonele de câmpie dintre masivele acestora, dar şi cu zonele de coastă care sunt foarte însorite. Cel mai înalt punct este Muntele Olimp cu 2.917 m înălţime. Clima Greciei este mediteraneană cu veri fierbinţi şi ierni blânde. Temperaturile medii anuale sunt cuprinse între 10 şi 15º C iarna şi între 28 şi 32º C vara. O bună parte din teritoriul Greciei este acoperit de păduri care adăpostesc o faună şi o floră bogate cu numeroase specii printre care pisici sălbatice, căprioare, urşi bruni, porci mistreţi, râşi, şacali şi capre sălbatice.

Obiectivele şi atracţiile turistice şi agricultura din Grecia:

Grecia are o bogată cultură şi istorie, fiind considerată leagănul civilizaţiei occidentale. Datorită numeroaselor sale obiective şi atracţii turistice, unele datând de acum câteva mii de ani, dar şi a plajelor superbe şi însorite, Grecia este vizitată anual de milioane de turişti care aduc venituri importante ţării. (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.com) Deşi doar un sfert din teritoriul Greciei este arabil, o bună parte a locuitorilor sunt implicaţi în agricultură cultivând măslini, viţă de vie, citrice, tutun, bumbac, dar de asemenea sunt crescute milioane de oi şi capre.

Economia, industria şi insulele Greciei:

Grecia şi-a obţinut independenţa faţă de Imperiul Otoman în 1833 şi a aderat la Uniunea Europeană în 1981. Neavând prea multe rezerve naturale, economia Greciei se bazează doar pe turism şi agricultură fără de care i-ar fi greu să supravieţuiască. Flota comercială grecească este cea mai mare de acest gen din lume. Cele mai dezvoltate industrii greceşti sunt cele constructoare de vapoare, textilă, alimentară, de telecomunicaţii şi de servicii comerciale. Ţara are peste 2.000 de insule şi insuliţe, cele mai mari grupuri fiind Insulele Ionice şi Cicladele. Creta, cea mai mare insulă grecească e leagănul civilizaţiei minoice. Grecia Antică a iniţiat acum 2.500 de ani faimoasele Jocuri Olimpice. Vizitează Grecia!


Faimoasele Mănăstiri de la Meteora din GreciaFaimoasele Mănăstiri de la Meteora din Grecia


Summary
Grecia, una din cele mai vechi civilizaţii are multe situri istorice
Article Name
Grecia, una din cele mai vechi civilizaţii are multe situri istorice
Description
Grecia e una din cele mai vechi civilizaţii cu mii de situri istorice. Turiştii pot vedea Acropole, Parthenonul, mănăstirile de la Meteora sau muntele Olimp
Author
Publisher Name
WLJ
Publisher Logo