WLJ

Ghana are atracții precum lacul Volta şi Parcul Naţional Kakum

Bun venit în Ghana

ghana flag

Localizare:

Ghana este o ţară importantă şi bine dezvoltată din Africa de Vest cu deschidere la Golful Guineei în sud şi graniţe terestre cu Coasta de Fildeş la vest, Burkina Faso la nord şi Togo la est.

Suprafaţă:

238.533 km²

Populaţie:

25.200.000 locuitori

Capitala:

Accra 2.600.000 locuitori

Moneda:

Cedi

Limbi vorbite:

Engleză, Akan, Mossi, Hausa, Ewe, Dagbani şi Fante

Religia:

Islamism, Animism, Romano-Catolică

Forma de guvernământ:

Republică, Democraţie

Fus orar:

Acelaşi timp ca şi Greenwich

Siglă maşini:

GH

Prefix telefonic:

+233

ghana harta


Ghana

 

Relieful, râurile, lacurile şi clima Ghanei:

Ghana are un relief de altitudine joasă care rareori depăşeşte 300-400 de m, format din câmpii şi dealuri având altitudinea maximă în vârful Afadjato de la graniţa cu Togo de 880 m înălţime. Ţara este împânzită de râurile Volta Neagră şi Volta Albă precum şi de afluenţii acestora care împreună formează un bazin mare perfect pentru ca agricultura să fie la cel mai înalt nivel. Aceste râuri se unesc în partea de est formând marele lac Volta (unul dintre cele mai mari lacuri artificiale din lume) după care se varsă la sud în Golful Guineei. O bună parte a teritoriului, în special în partea de nord este acoperit de savane, iar în centru şi spre sud sunt păduri tropicale. Astfel că, fauna şi flora sunt foarte variate şi atrag milioane de turişti anual. (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.com) Aceştia vin în Ghana şi pentru infrastructura propice turismului, economia bine dezvoltată, dar mai ales pentru clima tropicală cu temperaturi constante pe toată durata anului între 23 şi 30º C, chiar dacă precipitaţiile variază în funcţie de alternarea sezoanelor umed şi secetos.

Agricultura, resursele, industria şi turismul în Ghana:

Agricultura din Ghana este un sector important pentru economia ţării fiind cultivate cereale, arbori de cafea, porumb, manioc, banane, ananas, însă principalul produs de export este cacaua. Ghana este de asemenea unul dintre principalii exportatori de cherestea, anual defrişându-se teritorii întinse din pădurile tropicale. Cele mai importante resurse exploatate care aduc venituri mari ţării sunt aurul (printre primii exportatori din lume), petrolul, diamantele, bauxita, manganul şi alte minerale. Industria pescuitului este foarte dezvoltată în special în capitala Accra. O parte a teritoriului a fost declarată protejată sub forma parcurilor şi rezervaţiilor naţionale dintre care amintim Parcurile Naţionale Mole şi Kakum. Țara şi-a obţinut independenţa de la Marea Britanie la 06 martie 1957. Vizitează Ghana!


Elefanţi în Parcul Naţional Kakum, GhanaElefanţi în Parcul Naţional Kakum, Ghana


Summary
Cele mai bune în Ghana sunt lacul Volta şi Parcul Naţional Kakum
Article Name
Cele mai bune în Ghana sunt lacul Volta şi Parcul Naţional Kakum
Description
Ghana are multe locuri frumoase pentru turişti şi turismul bine dezvoltat. Printre principalele atracţii sunt lacul Volta şi parcurile naţionale Mole şi Kakum
Author
Publisher Name
WLJ
Publisher Logo