WLJ

Germania este una dintre cele mai puternice țări din lume

Bun venit în Germania

germania flag

Localizare:

Germania este una dintre cele mai mari și mai puternice țări de pe bătrânul continent, situată în Europa Centrală, având ieșire la Marea Nordului în nord-vest și la Marea Baltică în nord-est. Se învecinează cu Danemarca la nord, Olanda, Belgia, Luxemburg și Franța la vest, Elveția la sud, Austria la sud-est și Republica Cehă și Polonia la est.

Suprafaţă:

357.021 km²

Populaţie:

82.220.000 locuitori

Capitala:

Berlin 3.520.000 locuitori

Moneda:

Euro

Limbi vorbite:

Germană

Religia:

Romano-Catolică, Luterană

Forma de guvernământ:

Republică, Democrație

Fus orar:

+1 ore faţă de Greenwich

Siglă maşini:

DE

Prefix telefonic:

+49

germania harta


Germania

 

Relieful Germaniei:

Germania este una din cele mai importante țări din Europa și din lume. Ea se întinde de la Marea Nordului și Marea Baltica din nord, până în sud la Munții Alpi. Relieful este variat, însă cea mai mare parte a teritoriului este acoperit de dealuri și munți împăduriți. Dintre cele mai cunoscute grupe montane sunt Munții Pădurea Neagră de unde izvorăște fluviul Dunărea, Munții Harz, Masivul Renan și Alpii Bavarezi care dau cel mai înalt vârf al Germaniei, vârful Zugspitze de 2.962 m înălțime. Zona de câmpie este prezentă în nord unde este Câmpia Nord-Europeană.

Pădurile, râurile şi lacurile Germaniei:

Pădurile reprezintă 30% din teritoriul țării. Pădurea Bavariei din sud-estul Germaniei, este cea mai mare din Europa de Vest. O altă pădure foarte cunoscută, e Pădurea Neagră, care se întinde pe 5.100 km² și atrage mii de turiști. La capitolul hidrografie, Germania stă foarte bine fiind străbătută de numeroase râuri și având mai multe lacuri importante. Cel mai important râu după fluviul Dunărea este Rinul. Acesta este navigabil, existând chiar și un canal care îl leagă de Dunăre. Alte râuri navigabile sunt Ruhr, Elba si Ems. Cel mai mare lac este lacul Constanța (Konstanz).

Clima din Germania:

Din punct de vedere climatic, Germania se află între zona rece moderată cu influențe oceanice, dinspre Oceanul Atlantic și clima continentală din estul Europei. Agricultura este foarte dezvoltată datorită climei propice, Germania aflându-se între primele 10 producătoare mondiale de cereale precum orz, cartofi sau hamei pentru bere. (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.com) Este cunoscut faptul că Germania se află pe locul doi în lume la producția de bere (renumitul Octoberfest festivalul berii atrage anual mii de turiști) și între primele 10 la producția de vin.

Economia, industria, transportul, turismul şi oraşele Germaniei:

Germania este a treia putere economică ca mărime din lume și un membru de importanță vitală a Uniunii Europene. Puterea țării este dată de numeroasele întreprinderi producătoare și prelucrătoare, multe dintre ele fiind situate în bazinul Rin-Ruhrului, in vestul țării, iar industria producătoare folosește un sfert din forța de muncă a țării. Printre cele mai importante industrii, sunt acelea ale construcției de mașini, industriei grele sau farmaceutice. Este foarte important de știut că sistemul bancar și de afaceri, dar mai ales turismul ocupă un loc fruntaș, Germania fiind una dintre cele mai căutate destinații turistice europene. Transportul este foarte dezvoltat, aici existând peste 650.000 de km de drumuri, dintre care 114.000 de km sunt de autostradă. Multe dintre orașe sunt legate între ele de căi feroviare de mare viteză, pentru trenurile Inter City Express, care ating o viteză medie de 280 km/h. Cele mai importante porturi sunt Bremen și Hamburg, acesta din urmă fiind și cel mai mare port al țării. Capitala este Berlin, însă Munchen, capitala Bavariei este cel mai important și mai mare oraș din sudul Germaniei. Vizitează Germania!


Pitoreasca regiune Baden-Württenberg şi orăşelul Hohenzollern-Hechingen, GermaniaPitoreasca regiune Baden-Württenberg
şi orăşelul Hohenzollern-Hechingen, Germania


Summary
Germania este una dintre cele mai puternice țări din lume
Article Name
Germania este una dintre cele mai puternice țări din lume
Description
Germania, una dintre cele mai puternice țări, are o mulțime de oraşe frumoase de la capitala Berlin, Munchen cel mai mare oraș la Hamburg cel mai mare port
Author
Publisher Name
WLJ
Publisher Logo