WLJ

Georgia oferă asupra Munţilor Caucaz panorame uimitoare

Bun venit în Georgia

georgia flag

Localizare:

Georgia este o ţară situată în partea caucaziană din Europa înspre Asia şi are ieşire la Marea Neagră în partea de vest, iar ca vecini pe Federaţia Rusă la nord, Azerbaidjan la sud-est şi Armenia şi Turcia la sud.

Suprafaţă:

69.700 km²

Populaţie:

4.470.000 locuitori

Capitala:

Tbilisi 1.485.000 locuitori

Moneda:

Lari

Limbi vorbite:

Georgiană, Rusă, Armeană

Religia:

Ortodoxă, Islamism, Atei peste 40 % din populaţie

Forma de guvernământ:

Republică, Democraţie parţială

Fus orar:

+4 ore faţă de Greenwich

Siglă maşini:

GE

Prefix telefonic:

+995

georgia harta


Georgia

 

Relieful şi clima Georgiei:

Georgia face parte din regiunea dintre Europa şi Asia denumită Caucaz de la munţii care se află în nordul ţării la graniţa cu Federaţia Rusă. Relieful este în mare parte muntos, pe lângă Munţii Caucaz din nord, în sud aflându-se lanţul munţilor Caucazul Mic. Cel mai înalt vârf este Shara de 5.063 m înălţime aflat în partea de nord. Între cele două lanţuri muntoase se află o regiune mai joasă formată de valea râului Kura, cel mai important râu din ţară, zonă propice agriculturii. Clima Georgiei este mediteraneană, cu veri calde şi plăcute şi ierni blânde, dar temperaturile şi precipitaţiile variază în funcţie de altitudine. Cele mai înalte vârfuri din Munţii Caucaz sunt acoperite de gheaţă şi zăpadă. Mai bine de o treime din suprafaţa ţării este acoperită de păduri de fag, mesteacăn şi stejar, dar şi de conifere în zonele mai înalte.

Agricultura, populaţia şi resursele din Georgia:

Locuitorii ţării se ocupă cu agricultura, cele mai importante culturi fiind de citrice, viţă de vie, ceai şi tutun. Georgienii formează peste trei sferturi din populaţie, dar alte câteva zeci de naţionalităţi formează restul populaţiei acestei frumoase țări. (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.com) Georgienii au numeroase resurse de mangan, fier, cupru, cărbuni şi petrol cu ajutorul cărora încearcă să-şi repună economia pe picioare. Vizitează Georgia!


Georgia Munții Caucaz

Frumoșii Munți Caucaz din Georgia


Summary
Georgia oferă asupra Munţilor Caucaz panorame uimitoare
Article Name
Georgia oferă asupra Munţilor Caucaz panorame uimitoare
Description
Georgia este o ţară între Europa şi Orientul Mijlociu în zona Caucaziană. Deşi este o ţară săracă, încearcă să-şi îmbunătăţească economia bazată pe turism
Author
Publisher Name
WLJ
Publisher Logo