WLJ

Vizitaţi Gabon şi mulţimea de parcuri naţionale și rezervaţii

Bun venit în Gabon

gabon steag

Localizare:

Gabon este o ţară situată în Africa Centrală cu o populaţie mică şi are graniţe cu Guineea Ecuatorială la nord-vest, Camerun la nord şi Congo la est şi la sud. În vest are un ţărm la Golful Guineei şi la Oceanul Atlantic.

Suprafaţă:

267.667 km²

Populaţie:

1.600.500 locuitori

Capitala:

Libreville 600.000 locuitori

Moneda:

France Central African CFA

Limbi vorbite:

Franceză

Religia:

Romano-Catolică, Animism

Forma de guvernământ:

Republică, Democraţie parţială

Fus orar:

+1 ore faţă de Greenwich

Siglă maşini:

GA

Prefix telefonic:

+241

gabon harta


Gabon

 

Relieful şi clima din Gabon:

Gabon are un relief diversificat care este compus dintr-o câmpie costieră, dealuri şi podişuri spre interior, dar şi câţiva munţi mai ales în partea central-vestică acolo unde se află cel mai înalt punct al ţării, vârful Iboundji de 1575 m înălţime. Terenurile arabile sunt puţine datorită faptului că cea mai mare parte a teritoriului este acoperită de păduri tropicale, iar în sud sunt întâlnite savanele. Clima este tropicală cu temperaturi constante şi precipitaţii bogate. (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.com) O parte a acestor păduri sunt transformate în arii protejate precum parcurile şi rezervaţiile naţionale pentru protejarea multor specii de plante şi animale.

Populaţia, agricultura, economia şi resursele Gabonului:

Populaţia este de origine Bantu în cea mai mare parte, însă există peste 40 de grupuri etnice. Aceştia se ocupă cu agricultura pentru propriul trai cultivând cereale şi diferite fructe şi legume. Populaţia duce o viaţă modestă, multe dintre familii trăind în sărăcie, chiar dacă economia este în creştere bazându-se pe resursele bogate de petrol, magneziu, fier, aur, uraniu şi cherestea. Turismul devine un sector din ce în ce mai important. Țara şi-a obţinut independenţa de la Franţa la 17 August 1960. Vizitează Gabon!


gorilla protejat din Gabon

Specia de gorilă este protejată în Gabon


Summary
Vizitaţi Gabon şi mulţimea de parcuri naţionale și rezervaţii
Article Name
Vizitaţi Gabon şi mulţimea de parcuri naţionale și rezervaţii
Description
Gabon este o ţară medie ca suprafaţă din Africa Centrală. Turismul aici e din ce în ce mai dezvoltat. Verifică întotdeauna condiţiile meteo şi de călătorie
Author
Publisher Name
WLJ
Publisher Logo