WLJ

Franța e un loc turistic cunoscut oriunde, o țară s-o iubești

Bun venit în Franța

france flag

Localizare:

Franța este una dintre cele mai mari țări din Europa și una dintre cele mai importante țări din lume, fiind situată în vestul Europei la Oceanul Atlantic. Vecinii ei sunt Belgia și Luxemburg la nord, Germania la nord-est, Elveția și Italia la est, Spania și Marea Mediterană la sud, iar la vest și nord-vest e Oceanul Atlantic cu Golful Biscaia și Canalul Mânecii.

Suprafaţă:

547.030 km²

Populaţie:

59.060.000 locuitori

Capitala:

Paris 12.160.000 locuitori

Moneda:

Euro

Limbi vorbite:

Franceză

Religia:

Romano-Catolică

Forma de guvernământ:

Republică, Democrație

Fus orar:

+1 ore faţă de Greenwich

Siglă maşini:

FR

Prefix telefonic:

+33

franța harta


Franța

 

Relieful Franţei:

Franța este cea mai mare țară din vestul Europei. Are un relief variat, de la câmpii joase, până la munți de 4.800 metri (Munții Alpi). În nord-vestul țării, în regiunile Bretania și Normandia, zona este deluroasă și cu coaste puternic fragmentate. Cei mai mari munți din Franța sunt Alpii Francezi, cu altitudinea maximă în vârful Mont Blanc de 4.810 m înălțime situat la granița cu Italia și fiind totodată și cel mai înalt vârf din Europa. Următorii ca înălțime sunt Munții Pirinei, care formează granița cu Spania. În centrul țării, aproximativ 15% din teritoriul Franței este reprezentat de Masivul Central Francez, munți vechi de 300 milioane de ani cu aspect de podiș.

Râurile, clima, oraşele Franţei şi teritoriile Franceze de peste mări:

Cele mai importante râuri ale Franţei sunt Loara, de-a lungul căreia găsim o mulțime de castele medievale incluse în circuitul turistic, Sena, care străbate capitala, Rinul și Ronul care străbat unul dintre cele mai importante orașe ale Franței, Lyon. Clima țării este în mare parte temperată cu variații în funcție de regiune și de altitudine. Verile pot fi foarte călduroase mai ales spre sud, iar iernile în general mai blânde, dar foarte friguroase în zona montană.Țara este împărțită în 96 departamente, la care se adaugă 4 departamente de peste mări: Reunion în Oceanul Indian, Martinica și Guadelupa în Marea Caraibelor și Guyana Franceză în America de Sud. Franța are țărmuri lungi la nord, la vest și la sud. Această deschidere către mări și ocean, i-a permis Franței să devină un important centru comercial. Cele mai importante porturi ale țării sunt Le Havre, Marsillia și Bordeaux.

Agricultura intensivă, industria şi obiectivele şi atracţiile din Franţa:

Franța este unul dintre cei mai mari producători agricoli și exportatori de produse agricole din Europa şi din toată lumea. (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.com) Este cunoscut faptul că Franța este unul din cei mai mari producători de vinuri la nivel global, așadar agricultura joacă alături de turism cel mai important rol în viața de zi cu zi a localnicilor, cât și în economia țării. Industria este foarte dezvoltată în această țară puternic dezvoltată și s-a bazat în mare parte pe depozitele de minereuri care se găsesc aici. Franța este una dintre cele mai căutate destinații turistice, în special Paris, capitala fiind foarte populară. Peste 75 de milioane de turiști au vizitat țara în anul 2000, iar anual se înregistrează peste 40 de milioane. Cele mai importante obiective şi atracţii turistice pe lângă Paris sunt stațiunile montane de schi din Alpi populare iarna, Lourdes, poalele Pirineilor, castelele de pe valea Loarei, Coasta de Azur și multe altele. Parisul are o mulțime de obiective şi atracţii turistice, dintre cele mai importante sunt Turnul Eiffel, Muzeul Luvru și Catedrala Notre-Dame. Vizitează Franţa!


Chambord este cel mai mare castel de pe Valea Loarei, FranțaChambord este cel mai mare castel de pe Valea Loarei, Franța


Summary
Franța e un loc turistic cunoscut oriunde, o țară s-o iubești
Article Name
Franța e un loc turistic cunoscut oriunde, o țară s-o iubești
Description
Franța, una dintre cele mai vizitate țări din lume are atracții bine cunoscute precum Turnul Eiffel, Mont Blanc, Coasta de Azur şi plaje şi peisaje minunate
Author
Publisher Name
WLJ
Publisher Logo