WLJ

Vizitaţi orașul Focșani numit și “Orașul de pe Milcov”

Bun venit în
orașul Focșani

stema focsani

Localizare:

Focșani, reşedinţa şi cel mai mare oraş din Județul Vrancea este situată în partea de est a României, aproximativ în partea de sud-est a județului.

Suprafaţa:

54.8 km²

Populaţia:

71.000 locuitori

Prefix telefonic:

0237 sau 0337

Cum să ajungi aici:

Cu mașina:

Din Nord-Vest: urmează drumul Național DN2d dinspre Târgu Secuiesc-Lepșa.

Din Nord: urmează drumul European E85 (DN2) dinspre Belarus – Ucraina – Suceava – Fălticeni – Bacău – Roman – Adjud.

Din Sud: urmează drumul European E85 (DN2) dinspre Grecia – Bulgaria – Giurgiu – București – Urziceni – Buzău – Râmnicu Sărat.

Din Est: urmează drumul Național DN23 dinspre Brăila sau dinspre Galați urmează DN25/25a și apoi dreapta pe DN23.

Cu trenul:

Orașul Focșani este un nod feroviar al României, pe aici trecând zilnic zeci de trenuri spre diferite orașe ale țării. Cele mai importante rute feroviare care trec pe aici sunt:

București – Ploiești – Buzău – Focșani – Bacău – Roman – Suceava – Câmpulung Moldovenesc – Vatra Dornei
Iași – Vaslui – Bârlad – Focșani – Buzău – Ploiești – București
Constanța – Cernavodă – Buzău – Focșani – Bârlad – Vaslui – Iași
București – Ploiești – Buzău – Focșani – Bacău – Piatra Neamț – Bicaz
Giurgiu – București – Ploiești – Buzău – Focșani – Bacău – Suceava
Focșani – Galați
Brașov – Ploiești – Buzău – Focșani – Vaslui – Iași și multe altele.

Cu avionul:

Orașul Focșani nu dispune de aeroport internațional, astfel că cei care vor să vină aici cu avionul vor trebui să aterizeze fie pe Aeroportul Internațional “George Enescu” din Bacău (105 km) cu zboruri spre și dinspre Bologna, Milano, Roma, Bruxelles, Cuneo, Dublin, Londra, Paris și Antalya sau pe unul din aeroporturile din București (180 km), Aeroportul Internațional “Henri Coandă” – Otopeni sau Aeroportul Internațional “Aurel Vlaicu” – Băneasa, ambele cu zboruri mult mai variate.

Anul întemeierii:

30 Ianuarie 1575

Când să mergi:

Cea mai bună perioadă de vizitat orașul Focșani este între lunile Martie-Aprilie și Octombrie. În această perioadă te așteaptă o vreme frumoasă cu multe zile însorite și precipitații mai reduse mai ales pe timp de vară când uneori aerul este mai uscat. Temperaturile cresc începând cu lunile Martie-Aprilie și scad o dată cu apropierea iernii din Octombrie-Noiembrie. Între aceste luni, orașul Focșani poate fi vizitat fără a fi nevoie de haine groase. Totuși pot fi destule zile cu precipitații primăvara și toamna.


Oraşul Focşani

 

Relieful, clima şi apele din orașul Focșani:

Orașul Focșani este situat în partea de sud-vest a regiunii istorice Moldova, într-o zonă de relief de câmpie și deal aflată la contactul dintre Subcarpații Curburii (în partea de sud-est a lor) reprezentați de Măgura Odobeștilor și Câmpia Siretului Inferior. Această zonă superbă în care se află orașul este uneori afectată de cutremure de mică intensitate și foarte rar de cutremure mai puternice. Acest lucru este datorat faptului că zona Vrancea este una dintre cele mai active zone seismice din România, dar cutremurele se produc destul de rar. Altitudinea medie este de 50-60 m înălțime. Clima din oraşul Focşani este temperat-continentală de câmpie, însă aici diferențele de temperatură dintre vară și iarnă sunt destul de mari. Temperaturile constante se păstrează doar sezonier ceea ce face ca trecerea de la vară la iarnă să fie destul de bruscă. Verile sunt călduroase cu temperaturi deseori de peste 30° C, iar iernile friguroase și lungi, când temperatura de cele mai multe ori scade sub 0° C. Temperatura medie anuală este de 9-10° C, iar precipitațiile anuale de 400 mm. Orașul Focșani este traversat de râul Milcov în partea sa sudică, iar lacul Mândrești se află în apropierea orașului.

Numele şi economia oraşului Focşani:

“Orașul de pe Milcov”, așa mai este cunoscut orașul Focșani al cărui nume provine de la familia de boieri Focșa din timpul domniei lui Ștefan cel Mare. Denumirea a primit-o datorită râului care-l străbate și a domnitorului Ștefan cel Mare care a stabilit aici granița dintre Moldova și Țara Românească. Focșani este un centru economic, industrial, cultural și turistic important din partea de sud a Moldovei. Astăzi economia acestui oraș înfloritor se bazează pe industriile textilă, de producție a vinului, alimentară, de prelucrare a lemnului și pe turism care destul de slab promovat este totuși în creștere.

Turismul, obiectivele şi atracţiile turistice din orașul Focșani:

Cele mai importante lucruri care vor impresiona cu siguranță turiștii sunt delicatesele locale, în special vinurile de înaltă calitate și peisajele montane splendide de care dispune Județul Vrancea. Pe lângă acestea turiștii, în special cei străini se pot bucura de faptul că de sute de ani viața rurală nu s-a schimbat aproape deloc rămânând aceiaşi. (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.com) Astăzi cultivarea pământului se face cu aceleași tehnici străvechi, iar cei care au turme de animale încă continuă ca o dată cu apariția primăverii să urce cu ele peste munți și dealuri la păscut.

Frumoșii Munți ai Vrancei din partea de vest a județului sunt ca o barieră naturală, una atât de frumoasă încât cu siguranță te va impresiona și-ți va tăia respirația. Acești munți sunt locul ideal pentru alipiniști și pentru amatorii de drumeții montane fiind și un loc bun de relaxare, de liniște interioară în care te poți bucura din plin de natură și de frumusețile sale. Cascade impresionante, piscuri montane, puncte de belvedere, chei și defilee, lacuri cristaline sau păduri atât de foioase cât și de conifere te așteaptă să le vizitezi. Cât despre Focșani, acest oraș istoric și cultural de mărime medie, te va primi mereu cu brațele deschise, moldovenii și în general românii fiind recunoscuți ca oameni generoși și ospitalieri. Dintre obiectivele şi atracţiile turistice principale din oraşul Focşani sunt câteva muzee vechi și interesante, o serie de biserici, multe dintre ele vechi de câteva sute de ani, câteva parcuri și piețe, adevărate oaze de liniște și relaxare, dar și obiective culturale mărețe. Cei ce aleg să vină în Judeţul Vrancea nu vor avea de ce să regrete. Vizitează oraşul Focşani!


Piaţa Unirii, orașul FocșaniPiaţa Unirii, oraşul Focşani


Vremea acum în


Obiective Turistice Focşani


Muzee:

Muzeul Satului

Muzeul Vrancei

Muzeul Unirii

Citește mai mult…

Case Memoriale:

Casa memorială “Alexandru Vlahuță” (Dragosloveni)

Casa memorială “Profesor Simion Mehedințeanu” (Rucăreni)

Casa memorială “Moș Ion Roată” (Câmpuri)

Teatre, opere și alte clădiri de interes cultural și muzical:

Teatrul Municipal “Maior Gheorghe Pastia”

Ateneul Popular

Casa de Cultură “Leopoldina Bălănuță”

Citește mai mult…

Castele, cetăți și clădiri vechi:

Clădirea Colegiului Național “Unirea”

Clădirea Colegiului Național “Alexandru Ioan Cuza”

Clădirea Teatrului

Citește mai mult…

Biserici și mănăstiri:

Biserica “Sfântul Ioan”

Biserica Greco-Catolică “Sfântul Anton”

Biserica “Proorocul Samuil”

Citește mai mult…

Palate, monumente și statui:

Palatul Primăriei

Palatul Copiilor

Monumentul Unirii din Piața Unirii

Citește mai mult…

Parcuri și piețe:

Parcul Teatrului

Piața Unirii

Piața Victoriei

Citește mai mult…

Alte obiective şi atracţii turistice:

Patinoarul Focșani

Fântâna Arteziană din Parcul Robert Schuman

Beciul Domnesc “Nistor” – Colecție de vinuri

Citește mai mult…

Summary
Piaţa Unirii, oraşul Focşani
Article Name
Piaţa Unirii, oraşul Focşani
Description
Orașul Focșani este interesant și misterios, bogat în clădiri culturale și istorice și bun pentru explorarea frumuseților naturale din Carpații Orientali
Author
Publisher Name
WLJ
Publisher Logo