WLJ

Etiopia, o ţară mare are cea mai veche populaţie din Africa

Bun venit în Etiopia

ethiopia flag

Localizare:

Etiopia este o ţară mare africană situată în Africa de Est şi îi are ca vecini pe Somalia la est, Kenya la sud, Sudanul de Sud şi Sudan la vest, Eritrea la nord şi Djibouti la nord-est.

Suprafaţă:

1.127.127 km²

Populaţie:

91.500.000 locuitori

Capitala:

Addis Abeba 4.650.000 locuitori

Moneda:

Birr

Limbi vorbite:

Amharică dar sunt recunoscute alte câteva limbi

Religia:

Ortodoxă, Islamism, Animism

Forma de guvernământ:

Republică, Democraţie parţială

Fus orar:

+3 ore faţă de Greenwich

Siglă maşini:

ET

Prefix telefonic:

+251

etiopia harta


Etiopia

 

Relieful, râurile şi lacurile din Etiopia:

Etiopia este unul dintre cele mai vechi teritorii ocupate din Africa şi are un relief foarte diversificat. Munţii predomină în partea de vest şi de nord cu vârful Ras Dashen de 4.620 m înălţime fiind punctul maxim al ţării. În partea de nord-est a ţării se află o zonă deşertică, pe când zonele de câmpie apar la est şi sud-est şi puţin în partea de vest la graniţa cu Sudanul de Sud şi Sudan. Partea centrală a ţării, acolo unde se află şi capitala Etiopiei, Addis Ababa, este dominată de Podişul Etiopiei. Hidrografia este destul de bogată comparativ cu alte multe ţări africane pentru că din aceşti munţi izvorăsc multe dintre râurile din estul Africii printre care şi Nilul Albastru. (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.com) Cel mai mare lac, lacul Tana se află în partea de nord-vest şi este unul din cele mai mari lacuri din Africa.

Clima, populaţia, agricultura şi resursele din Etiopia:

Clima etiopiană este foarte caldă în partea de est cu temperaturi ce deseori depăşesc 50º C, pe când în zona montană este mult mai rece şi cu mult mai multe precipitaţii. Etiopia este o ţară multietnică a cărei populaţie trăieşte în zona rurală ocupându-se cu agricultura (ţara e printre primii producători mondiali de cafea) şi cu extragerea resurselor de aur, tantal, marmură, potasiu, fier şi gaze naturale. Religia de bază este creştinismul şi de menţionat faptul că Etiopia este printre puţinele ţări africane care nu a fost colonizată de europeni. Vizitează Etiopia!


platou etiopian

Platoul Etiopian


Summary
Etiopia, o ţară mare are cea mai veche populaţie din Africa
Article Name
Etiopia, o ţară mare are cea mai veche populaţie din Africa
Description
Faceţi o călătorie în Etiopia, cea mai veche populată ţară din Africa. Vizitaţi Lacul Tana, Nilul Albastru şi capitala Addis Ababa printre atracţii
Author
Publisher Name
WLJ
Publisher Logo