WLJ

Estonia este un teritoriu împădurit cu peste 1500 de lacuri

Bun venit în Estonia

estonia steag

Localizare:

Estonia este o ţară mică din Europa de Est, cu ieşire la Marea Baltică în vest şi nord şi graniţe cu Federaţia Rusă la est şi Letonia la sud.

Suprafaţă:

45.227 km²

Populaţie:

1.321.000 locuitori

Capitala:

Talinn 420.000 locuitori

Moneda:

Euro

Limbi vorbite:

Estonă, Rusă

Religia:

Ortodoxă, Luterană, Atei mai bine de jumătate

Forma de guvernământ:

Republică, Democraţie

Fus orar:

+2 ore faţă de Greenwich

Siglă maşini:

EE

Prefix telefonic:

+372

estonia harta


Estonia

 

Relieful, râurile, lacurile şi insulele Estoniei:

Este o ţară cu un relief de câmpie cu altitudini joase, altitudinea medie fiind de abia 50 m înălţime. La capitolul ape, țara stă foarte bine fiind străbătută de mii de râuri şi având pe teritoriul ei peste 1.500 de lacuri dintre care cel mai mare este lacul Peipus fiind al 5-lea ca mărime din Europa. Ţara deţine de asemenea peste 1.000 de insule dintre care cele mai mari sunt Saaremaa şi Hiiumaa. Aproximativ o jumătate din suprafaţa țării este acoperită de păduri, care asigură adăpostul a numeroase specii de plante şi animale.

Activităţile, numele şi populaţia Estoniei:

Activităţile de bază ale estonienilor sunt producerea hârtiei şi construcţia de mobilă. (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.com) Ei se mai ocupă cu prelucrarea metalelor şi a şisturilor bituminoase. Numele Estoniei provine de la triburile denumite eeste, sosite aici acum peste 2.000 de ani. Populaţia este formată din estonieni aproape trei sferturi şi ruşi. Estonia este membră a Uniunii Europene din 2004 şi a obţinut independenţa la 20 august 1991. Vizitează Estonia!


Saaremaa Angla ferma morilor de vant

Ferma Morilor de Vânt pe insula Saaremaa, Estonia


Summary
Estonia este un loc împădurit şi are peste 1.500 de lacuri
Article Name
Estonia este un loc împădurit şi are peste 1.500 de lacuri
Description
Vizitează Estonia, o ţară Baltică din Europa de Est. Mai bine de jumătate este împădurită ascunzând multe specii de plante şi animale
Author
Publisher Name
WLJ
Publisher Logo