WLJ

Eritrea încearcă să dezvolte mai mult turismul şi alte sectoare

Bun venit în Eritrea

eritrea flag

Localizare:

Eritrea este una dintre cele mai noi ţări din lume şi se află în Africa de Nord-Est, cu un ţărm lung la Marea Roşie în nord-est şi graniţe cu Sudan la vest şi nord-vest, Etiopia la sud şi Djibouti la sud-est.

Suprafaţă:

119.680 km²

Populaţie:

6.300.000 locuitori

Capitala:

Asmara 850.000 locuitori

Moneda:

Nakfa

Limbi vorbite:

Tigrină, Arabă, Engleză

Religia:

Ortodoxă, Islamism

Forma de guvernământ:

Republică, Dictatură

Fus orar:

+3 ore faţă de Greenwich

Siglă maşini:

ER

Prefix telefonic:

+291

eritrea harta


Eritrea

 

Relieful, clima, economia, agricultura şi resursele din Eritrea:

Eritrea are un relief format din Deşertul Danakil în partea de sud-est, cealaltă jumătate a ţării fiind ocupată de munţi şi fâşii înguste de câmpie între aceste masive. Cel mai înalt punct este vârful Soira de 3.018 m înălţime.  Are climă tropicală şi este deseori afectată de secetă şi de foamete, iar în secolul trecut timp de peste 30 de ani a purtat un război cu Etiopia pe când făcea parte din aceasta, în urma căruia şi-a obţinut independenţa la 29 Mai 1991. Mare parte din țară a fost distrusă şi au murit sute de mii de oameni nevinovaţi. (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.com) După independenţă, economia a început să progreseze bazându-se pe agricultură (se cultivă arbori de cafea, cereale, porumb, bumbc, tutun, in, citrice şi palmieri), pe resursele de petrol, cupru, nichel, crom şi fier şi pe pescuit. Vizitează Eritrea!


Eritrea, panoramă asupra AsmareiPanoramă asupra capitalei Asmara


Summary
Eritrea încearcă să dezvolte mai mult turismul şi alte sectoare
Article Name
Eritrea încearcă să dezvolte mai mult turismul şi alte sectoare
Description
Eritrea este o ţară săracă în Africa de Est. Din păcate, are probleme cu seceta, dar turismul şi sectorul economic sunt în creştere
Author
Publisher Name
WLJ
Publisher Logo