WLJ

Emiratele Arabe Unite au în Dubai perla Golfului Persic

Bun venit în
Emiratele Arabe Unite

emiratele arabe unite steag

Localizare:

Emiratele Arabe Unite au în compoziţia lor şapte emirate de unde este şi originea numelui ţării. Se află în partea de est a peninsulei Arabice din Orientul Mijlociu, cu ieşire la Golful Persic în nord şi Golful Oman în nord-est şi graniţe cu următorii vecini: Oman la nord-est şi la est, Arabia Saudită la sud şi Qatar la nord-vest.

Suprafaţă:

83.600 km²

Populaţie:

8.265.000 locuitori

Capitala:

Abu Dhabi 620.000 locuitori

Moneda:

Dirham

Limbi vorbite:

Arabă

Religia:

Islamism, Hinduism

Forma de guvernământ:

Federaţie constituită din emirate suverane, Dictatură

Fus orar:

+4 ore faţă de Greenwich

Siglă maşini:

AE

Prefix telefonic:

+971

emiratele arabe unite harta


Emiratele Arabe Unite

 

Resursele, relieful şi clima din Emiratele Arabe Unite:

Emiratele Arabe Unite este una dintre cele mai bogate ţări din Orientul Mijlociu având însemnate resurse de petrol şi gaze naturale. Relieful este compus din deşert de altitudine joasă şi puţini munţi la graniţa cu Oman. Cel mai înalt vârf este Jabal Zibir de 1.527 m înălţime. Clima este tropicală, aridă cu temperaturi mari ce pot depăşi chiar 50º C spre interiorul ţării. (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.com) Precipitaţiile de asemenea sunt puţine făcând ca agricultura să fie foarte grea fără sistemele de irigaţii.

Populaţia şi turismul din Emiratele Arabe Unite:

Populaţia se ocupă cu pescuitul fiind principala activitate, dar turismul joacă un rol din ce în ce mai important, fiind construite oraşe luxoase şi superbe, porturi la Golful Persic precum capitala Abu Dhabi, dar mai ales cel mai mare oraş al ţării, mult mai cunoscutul Dubai, un oraş din ce în ce mai înfloritor. Ţara şi-a obţinut independenţa la 02 decembrie 1971. Dintre toate ţările arabe, locuitorii de aici au cel mai înalt nivel de trai şi nu plătesc impozite. Se spune că acest stat mic deţine o zecime din cantitatea mondială de petrol. Vizitează Emiratele Arabe Unite!


Zgârie norii din Dubai cu Burj Khalifa în centru, Emiratele Arabe UniteZgârie norii din Dubai cu Burj Khalifa în centru, Emiratele Arabe Unite


Summary
Emiratele Arabe Unite au în Dubai perla Golfului Persic
Article Name
Emiratele Arabe Unite au în Dubai perla Golfului Persic
Description
Emiratele Arabe Unite este o ţară bogată cu capitala în Abu Dhabi. Oraşul înfloritor al Dubaiului este considerat a fi perla Golfului Persic
Author
Publisher Name
WLJ
Publisher Logo