WLJ

Plănuiţi dinainte şi vizitaţi Egipt, cu marile piramide

Bun venit în Egipt

egipt steag

Localizare:

Egiptul este una dintre cele mai importante ţări din lume cu o istorie de peste 4.000 de ani şi este situată în Africa de Nord-Est cu un ţărm la Marea Mediterană în nord şi la Marea Roşie în est, iar ca vecini îi are pe Israel la nord-est, Sudan la sud şi Libia la vest.

Suprafaţă:

1.001.700 km²

Populaţie:

82.500.000 locuitori

Capitala:

Cairo 19.500.000 locuitori

Moneda:

Lira egipteană

Limbi vorbite:

Arabă

Religia:

Islamism, Ortodoxă

Forma de guvernământ:

Republică, Dictatură

Fus orar:

+2 ore faţă de Greenwich

Siglă maşini:

EG

Prefix telefonic:

+20

egipt harta


Egipt

 

Relieful din Egipt:

Egipt a fost încă de acum 3.000 – 4.000 de ani o civilizaţie înfloritoare care s-a bazat pe vechii faraoni şi pe frumoasele piramide şi temple construite de aceştia. Relieful este de tip deşertic în mare parte cu Deşertul Sahara şi Deşertul Libiei ocupând întreaga suprafaţă cu excepţia văii fertile a Nilului şi a depresiunii Kattara din nord-vest. Faimoasa Peninsulă Sinai se află în partea de nord-est şi este singurul loc unde sunt întâlniţi munţii, cu punctul maxim în vârful Jabal Kathrina de 2.629 m înălţime.

Fluviul Nil, lacurile (Lacul Nasser), populaţia şi agricultura Egiptului:

Cel mai lung fluviu din lume şi al doilea ca debit, Nilul care străbate Egiptul pe o distanţă mai mare de 1.500 de km de la sud la nord, este principalul râu al ţării fără de care această civilizaţie nu ar fi înflorit. Nilul este o adevărată sursă de viaţă pentru egipteni încă din cele mai vechi timpuri, iar la nord acesta se varsă în Marea Mediterană printr-o largă şi frumoasă deltă. Majoritatea populaţiei de origine arabă trăieşte în oraşele construite pe valea Nilului, acolo unde sunt singurele terenuri arabile ale Egiptului. Locuitorii se ocupă de cultivarea cerealelor, bumbacului, porumbului, trestiei de zahăr, citricelor şi legumelor. Cel mai mare lac egiptean este Lacul Nasser situat pe cursul Nilului în partea de sud a ţării la sud de bine cunoscuta localitate Assuan.

Clima şi resursele din Egipt:

Clima egipteană este deşertică, aridă şi aspră cu variaţii mari de temperatură, ziua înregistrându-se deseori peste 50º C în deşert, iar noaptea temperatura poate să scadă în jurul valorii de 0º C. (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.com) De asemenea cu excepţia văii şi deltei Nilului şi a Peninsulei Sinai, precipitaţiile sunt extreme de scăzute cu mai puţin de 100 de mm pe an, în unele zone ele fiind absente pentru mai mulţi ani. Cele mai importante resurse minerale ale Egiptului sunt aurul, uraniul, fosfaţii, fierul, dar mai ales petrolul pentru că Egiptul este al patrulea producător mondial.

Turismul, obiectivele şi atracţiile turistice din Egipt:

Însă, mai presus de toate, cele mai mari venituri le aduce turismul pentru că Egipt are numeroase obiective şi atracţii turistice de arătat, plaje superbe cu staţiuni litorale liniştite şi frumoase, dar şi o vale a Nilului pe care stau nemişcate de mii de ani urmele unei civilizaţii străvechi. Capitala este Cairo, unul dintre cele mai mari oraşe ale Africii, însă cel mai mare şi mai cunoscut port este Alexandria. Egipt şi-a câştigat independenţa de la Marea Britanie la 28 Februarie 1922. Vizitează Egipt!


Piramide la Giza, EgiptPiramide la Giza, Egipt


Summary
Plănuieşte înainte şi vizitează Egipt, cu marile piramide
Article Name
Plănuieşte înainte şi vizitează Egipt, cu marile piramide
Description
Egipt este tărâmul piramidelor și templelor de la vechea civilizație egipteană, importante muzee, frumoase și unice recife de corali și plaje cu nisip alb
Author
Publisher Name
WLJ
Publisher Logo