WLJ

Călătorie în Ecuador? Insulele Galapagos merită vizitate

Bun venit în Ecuador

Ecuador steag

Localizare:

Ecuador este cea mai mică ţară din America de Sud, aflată în partea de nord-vest a acesteia. Vecinii ei sunt Columbia la nord, Peru la sud şi are ieşire la Oceanul Pacific în partea de vest.

Suprafaţă:

272.000 km²

Populaţie:

15.200.000 locuitori

Capitala:

Quito 3.342.000 locuitori

Moneda:

Dolarul american

Limbi vorbite:

Spaniolă, Quechua

Religia:

Romano-Catolică

Forma de guvernământ:

Republică, Democraţie parţială

Fus orar:

-5 ore faţă de Greenwich

Siglă maşini:

EC

Prefix telefonic:

+593

ecuador harta


Ecuador

 

Relieful din Ecuador:

Ecuador este o ţară cu un relief format din Munţii Anzi în partea centrală a acesteia şi de o parte şi de alta a lor se află o zonă joasă de câmpie. Acest masiv muntos traversează ţara de la nord la sud şi are înălţimi de peste 4.000 de m. Cel mai înalt vârf este Chimborazo cu ai săi 6.268 m înălţime. De asemenea în această ţară se regăsesc peste 30 de vulcani dintre care cel mai cunoscut este vulcanul Cotopaxi cu înălţimea de 5.897 m. Dintre cele două porţiuni de câmpie, cea vestică dinspre ocean este mai fertilă, aici aflându-se majoritatea locuitorilor ţării, pe când cealaltă parte este acoperită de pădure ecuatorială luxuriantă.

Clima, râurile, fauna şi flora şi Insulele Galapagos din Ecuador:

Clima ecuadoriană este una tropicală umedă cu variaţii mici atât de temperatură cât şi de precipitaţii. În ce priveşte hidrografia, menţionăm faptul că izvoarele Amazonului sunt aici în Ecuador, iar toate celelalte râuri ale ţării se varsă în apele acestuia. Ecuadorul are o faună şi o floră impresionante cu peste 1.600 de specii de păsări, mii de specii de animale, dar şi peste 15.000 de specii de plante. De asemenea ţara deţine faimoasele insule Galapagos care ascund o biodiversitate largă. Ele se află la aproximativ 1.000 km distanţă de coastele ecuadoriene şi cuprind 19 insule. (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.com) Sunt cunoscute mai ales din cauza faptului că speciile întâlnite aici nu se regăsesc în nici o altă parte a lumii. Dintre acestea enumerăm iguana amfibie, cormoranii fără aripi şi mult mai cunoscutele broaşte ţestoase uriaşe de Galapagos fiind animalele terestre care trăiesc cel mai mult şi cântărind chiar şi 250 kg.

Populaţia şi agricultura din Ecuador:

Populaţia Ecuadorului este compusă din indieni quechua în proporţie de 25%, dar cea mai mare parte a populaţiei este formată din metişi care sunt o combinaţie între europeni şi indigeni. Ecuadorul a fost colonie spaniolă de la descoperirea ei şi până în 24 Mai 1922 când şi-a obţinut independenţa faţă de Spania, iar apoi în 13 Mai 1930 faţă de Columbia. Locuitorii se ocupă cu agricultura, pescuitul şi cu extracţia petrolului. Energia electrică este produsă în cea mai mare parte în hidrocentralele ţării. Pe lângă aceste activităţi de bază, ecuadorienii se ocupă cu exploatarea zăcămintelor metalifere. În agricultură, sunt importante culturi de banane (Ecuador e pe primul loc în lume), cocoa, trestie de zahăr, bumbac, porumb, orez şi cafea. Vizitează Ecuador!


Laguna Cuicocha în Insulele Galapagos, EcuadorLaguna Cuicocha în Insulele Galapagos, Ecuador


Summary
Călătorie în Ecuador? Insulele Galapagos merită vizitate
Article Name
Călătorie în Ecuador? Insulele Galapagos merită vizitate
Description
Ecuador are un turism dezvoltat cu vegetaţie deasă şi junglă şi cu bine cunoscutele şi importantele insule Galapagos cu specii endemice de plante şi animale
Author
Publisher Name
WLJ
Publisher Logo