WLJ

Oraşul Drobeta Turnu Severin e loc istoric încă din timpul Roman

Bun venit în oraşul
Drobeta Turnu Severin

stema drobeta turnu severin

Localizare:

Drobeta Turnu Severin, reşedinţa şi cel mai mare oraş din Județul Mehedinți este situată în partea de sud-vest a României, în sud-vestul județului.

Suprafaţa:

57.43 km²

Populaţia:

85.000 locuitori

Prefix telefonic:

0231 sau 0331

Cum să ajungi aici:

Cu mașina:

Din Vest: urmează drumul European E70 (DN6) dinspre Serbia – Timișoara – Lugoj – Caransebeș – Orșova.

Din Est: urmează drumul European E70 (DN6) dinspre Bulgaria (Varna)-Giurgiu – București – Roșiori de Vede – Caracal – Craiova.

Din Sud-Est: urmează drumurile Naționale DN29 și DN29d dinspre granița cu Republica Moldova.

Din Nord-Est: urmează drumul Național DN67 dinspre Râmnicu Vâlcea – Horezu – Târgu Jiu – Motru.

Cu trenul:

Orașul Drobeta Turnu Severin, este un nod feroviar destul de important al țării. Cele mai importante rute feroviare care trec prin oraș sunt:

Timișoara – Lugoj – Caransebeș – Drobeta Turnu Severin – Craiova – Roșiori de Vede – București
Drobeta Turnu Severin – Caransebeș – Lugoj – Timișoara
Craiova – Filiași – Strehaia – Drobeta Turnu Severin – Orșova
București – Caracal – Craiova – Drobeta Turnu Severin – Caransebeș – Lugoj – Timișoara – Arad și multe altele.

Cu avionul:

Orașul Drobeta Turnu Severin nu dispune de aeroport internațional, astfel că turiștii care doresc să vină aici cu avionul vor trebui să aterizeze pe Aeroportul Internațional Timișoara (220 km) sau pe Aeroportul Internațional Craiova (115 km).

Anul întemeierii:

103-105 (Cetatea Romană Drobeta) și la 23 Aprilie 1833 a fost înființat orașul Turnu Severin.

Când să mergi:

Cea mai bună perioadă de vizitat orașul Drobeta Turnu Severin este între lunile Martie-Aprilie și Octombrie-Noiembrie. Treptat începând cu luna Martie, vremea începe să se încălzească din ce în ce mai mult, atingând maximul în perioada Iunie-Septembrie când vremea este deosebit de frumoasă și cu precipitații mai reduse. Trebuie să știți totuși că pe timpul verii temperaturile pot fi destul de ridicate, deseori de peste 30° C.


Oraşul Drobeta Turnu Severin

 

Relieful, clima, râurile şi lacurile din oraşul Drobeta Turnu Severin:

Orașul Drobeta Turnu Severin este situat în vestul regiunii istorice Oltenia, într-o zonă depresionară de relief reprezentată de contactul dintre Depresiunea Topolniței și Depresiunea Severinului. Orașul, port la fluviul Dunărea, aflat pe malul stâng al său, se află foarte aproape de ieșirea fluviului din defileul de o frumusețe rară pe care l-a creat traversând partea sudică a Carpaților Occidentali. Altitudinea medie la care se află este de 65 m înălțime. Clima din oraşul Drobeta Turnu Severin este temperat-continentală, aici resimțindu-se cele mai puternice influențe dinspre Marea Mediterană. Vremea aici este calmă, fără vânturi puternice, de cele mai multe ori fiind blândă și călduroasă. Verile sunt călduroase și lungi, iar iernile sunt de multe ori blânde, cu temperaturi constante. (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.com) Temperatura medie anuală este de 11-12° C, iar precipitațiile se ridică la 600 mm pe an. Orașul Drobeta Turnu Severin este  unul dintre principalele porturi românești la Dunăre, fiind traversat și de râurile Bahna și Topolnița, iar lacurile de o mare importanță Porțile de Fier I și II se află în apropiere.

Istoria, numele, turismul, obiectivele şi atracţiile turistice din oraşul Drobeta Turnu Severin:

Drobeta Turnu Severin este un oraș fondat recent, de nici 200 de ani vechime, însă istoria locului este mult mai veche și mult mai bogată, începând încă de pe vremea dacilor și romanilor. Unele dintre cele mai cunoscute bătălii dintre daci și romani s-au dat aici, pe teritoriul actual al orașului. Pe lângă cunoscuta cetate romană Drobeta, construită între anii 103-105, multe alte edificii romane impresionante dau mărturie despre istoria îndelungată a acestei zone. Numele de Severin, dat orașului o dată cu întemeierea sa din 1833 în urma tratatului de pace de la Adrianopol, provine de la împăratul roman Septimus Severus. Cu siguranță că cei sosiți la Drobeta Turnu Severin, vor fi înconjurați de aerul istoric care se îmbină perfect cu cel modern, într-o zonă superbă cu panorame deosebite asupra fluviului Dunărea, martor la atâtea evenimente istorice. Chiar dacă nu iubești istoria, fiind interesat de alte subiecte, la Drobeta vei găsi o gamă variată de atracţii şi obiective turistice.

Este important de știut faptul că orașul este un bun punct de plecare în explorarea Carpaților Occidentali și a Parcurilor și Rezervațiilor Naționale aflate în această zonă (Parcul Național Porțile de Fier, Parcul Național Valea Cernei, frumosul Defileu al Dunării și altele). Nu trebuie ratată o croazieră pe Dunăre care te va face să te simți altfel și-ți va arăta o altă față a fluviului și a regiunii sudice din Județul Mehedinți. Doar că o astfel de croazieră poți să o faci vizitând și orașul Orșova de unde pornesc vaporașele. Pe lângă obiectivele naturale sau istorice, nelipsite sunt obiectivele culturale, aici regăsindu-se muzee, teatre și alte clădiri culturale deopotrivă. O dată cu modernizarea și promovarea orașului Drobeta Turnu Severin, acesta a devenit un important centru comercial și turistic, fiind vizitat annual de sute de mii de turiști. Vizitează oraşul Drobeta Turnu Severin!


Castelul de apă, oraşul Drobeta Turnu SeverinCastelul de apă, oraşul Drobeta Turnu Severin


Vremea acum în


Obiective Turistice Drobeta Turnu Severin


Muzee:

Muzeul Regiunii Porților de Fier (Istorie, Arheologie, Etnografie, Științele Naturii, Acvariu)

Muzeul de Artă

Muzeul de Etnografie “Gheorghe Ionescu” (Șișești)

Citește mai mult…

Case Memoriale:

Casa memorială “Gheorghe Anghel”

Casa memorială “Gheorghe Rădulescu Motru” (Butoiești)

Teatre, opere și alte clădiri de interes cultural și muzical:

Palatul Cultural “Theodor Costescu”

Biblioteca Județeană “I. C. Bibicescu”

Casa de Cultură Drobeta Turnu Severin

Citește mai mult…

Castele, cetăți și clădiri vechi:

Cetatea romană Drobeta (Castrul Roman) – ruine

Cetatea Severinului

Hala Radu Negru

Citește mai mult…

Biserici și mănăstiri:

Catedrala Ortodoxă “Nașterea Maicii Domnului”

Biserica “Sfântul Ilie Tesviteanul”

Biserica Romano-Catolică “Sfânta Maria Neprihănit Zămislită”

Citește mai mult…

Palate, monumente și statui:

Palatul Copiilor

Palatul Cultural

Monumentul “Obelisc”

Citește mai mult…

Parcuri și piețe:

Parcul Central

Parcul Tudor Vladimirescu

Piața Unirii

Citește mai mult…

Alte obiective şi atracţii turistice:

Fântâna Arteziană

Plaja Drobeta Turnu Severin

Patinoarul Drobeta

Citește mai mult…

Summary
Oraşul Drobeta Turnu Severin e loc istoric încă din timpul Roman
Article Name
Oraşul Drobeta Turnu Severin e loc istoric încă din timpul Roman
Description
În oraşul Drobeta Turnu Severin, puteți găsi ruine ale cetăților și castelelor istorice, muzee frumoase, clădiri culturale și impresionantul fluviul Dunărea
Author
Publisher Name
WLJ
Publisher Logo