WLJ

Dominica are climat tropical şi munţi bogaţi în păduri umede

Bun venit în Dominica

Dominica steag

Localizare:

Dominica din regiunea Caraibe se află în Marea Caraibilor la sud de Guadelupa şi la nord de Martinica, două insule dependente de Franţa.

Suprafaţă:

750  km²

Populaţie:

73.000 locuitori

Capitala:

Roseau 15.000 locuitori

Moneda:

Dolarul est-caraibian

Limbi vorbite:

Engleză, Creolă franceză

Religia:

Romano-Catolică

Forma de guvernământ:

Republică, Democraţie

Fus orar:

-4 ore faţă de Greenwich

Siglă maşini:

DM

Prefix telefonic:

+1-767

dominica harta


Dominica

 

Fauna şi flora, clima, numele şi alte aspecte:

Dominica este o ţară insulară cu un aspect muntos de tip vulcanic, pe teritoriul ei fiind prezente mai multe parcuri şi rezervaţii naţionale pentru protejarea faunei şi florei. Teritoriul ei este străbătut de peste 300 de râuri şi torenţi. Această insulă mică dar frumoasă are un climat tropical umed cu munţi acoperiţi de păduri tropicale multe dintre zone fiind neatinse de mâna omului şi care ascund specii rare de plante şi animale. Există mai bine de 130 de specii de păsări, dar şi  iguane, crabi, creveţi din abundenţă folosiţi pentru hrana proprie a locuitorilor şi nu numai. (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.com) Numele provine de la cuvântul Duminică (Domenica), deoarece Columb a descoperit insula într-o zi de duminică în anul 1498. A devenit colonie britanică în 1805, dar şi-a obţinut independenţa în 03 noiembrie 1978. Papagalul care apare pe steagul ţări este din specia rară a Imperialului de Amazon numit Papagalul Sisserou fiind şi emblema naţională. În prezent pe această insulă superbă încă trăiesc peste 3.000 de urmaşi ai indienilor caraibi. Vizitează Dominica!


Vedere asupra satului Scotts Head, Dominica

Vedere asupra satului Scotts Head, Dominica


Summary
Dominica are climat tropical şi munţi bogaţi în păduri umede
Article Name
Dominica are climat tropical şi munţi bogaţi în păduri umede
Description
Dominica, din Caraibe, poate fi o experienţă unică pentru fiecare. Munţi acoperiţi cu păduri umede şi un climat tropical cald atrag mii de turişti anual
Author
Publisher Name
WLJ
Publisher Logo