WLJ

Vizitaţi Danemarca vara când temperaturile depășesc 20-25° C

Bun venit în Danemarca

danemarca flag

Localizare:

Danemarca se află în Europa de Nord având ca vecină pe Germania la sud și fiind legată de Suedia la est printr-un pod. Marea Nordului o mărginește la vest și la nord, iar la sud-est se află Marea Baltică.

Suprafaţă:

43.094 km²

Populaţie:

5.293.000 locuitori

Capitala:

Copenhaga 1.386.500 locuitori

Moneda:

Coroana daneză

Limbi vorbite:

Daneză

Religia:

Luterană

Forma de guvernământ:

Monarhie, Democraţie

Fus orar:

+1 ore faţă de Greenwich

Siglă maşini:

DK

Prefix telefonic:

+45

danemarca harta


Danemarca

 

Locaţia, relieful şi clima Danemarcăi:

Danemarca este cea mai mică și mai sudică dintre țările scandinave, dar are cea mai mare densitate a populației. Pe lângă teritoriul continental, ea deține și 406 insule. Teritoriul continental este reprezentat de Peninsula Iutlanda, care se află la nord de Germania. Între Danemarca și Suedia este strâmtoarea Skagerrak. Țara răspunde de două teritorii autonome, Insula Groenlanda și Insulele Feroe. Relieful țării este de câmpie, având o altitudine medie foarte mică de aproximativ 30 de metri. În zona de vest, coasta este fragmentată unde se află multe lagune, iar în partea de est sunt fiorduri. (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.com) Insula Bornholm e diferită de partea continentală, deoarece este deluroasă și stâncoasă. Clima este temperat-oceanică, cu temperaturi vara de peste 20-25° C și ierni reci și ploioase.

Economia, populaţia şi turismul Danemarcăi:

Sectorul serviciilor și industriei prelucrătoare sunt foarte importante pentru economia țării, alături de turismul bine dezvoltat. Două treimi din teritoriu este ocupat de terenuri arabile cu diferite culturi, în cea mai mare parte de grâu, orz și ovăz. Danemarca este una din țările europene cu cea mai mare flotă de pescadoare, pescuind anual aproximativ un million de tone de pește. Populația se bucură de un nivel de trai foarte ridicat, turismul având un rol important, în principal datorită capitalei, dar și fiordurilor sale sau a altor orașe ca Odense sau Aalborg. Vizitează Danemarca!


Egeskov Castle Funen Danemarca

Castelul Egeskov în Funen, Danemarca


Summary
Vizitaţi Danemarca vara când temperaturile depășesc 20-25° C
Article Name
Vizitaţi Danemarca vara când temperaturile depășesc 20-25° C
Description
Vizitează Danemarca și bucură-te de cunoscuta statuie a micuței sirene și de Copenhaga, capitala sau vechile și frumoasele castele daneze
Author
Publisher Name
WLJ
Publisher Logo