WLJ

Cuba e una dintre cele mai puternice ţări din Caraibe

Bun venit în Cuba

cuba steag

Localizare:

Aceasta e una dintre cele mai mari şi mai frumoase insule din Caraibe, este situată la doar 150 km sud de S.U.A., fiind scăldată de apele Mării Caraibilor la sud, Golfului Mexic la nord şi vest şi Oceanului Atlantic la est.

Suprafaţă:

110.000 km²

Populaţie:

11.200.000 locuitori

Capitala:

Havana 2.130.000 locuitori

Moneda:

Peso cubanez

Limbi vorbite:

Spaniolă

Religia:

Romano-Catolică, Atei

Forma de guvernământ:

Republică, Dictatură

Fus orar:

-5 ore faţă de Greenwich

Siglă maşini:

CU

Prefix telefonic:

+53

cuba harta


Cuba

 

Relieful, râurile şi clima din Cuba:

Cuba, una dintre cele mai mari ţări din Caraibe, este şi cea mai lungă cu o lungime de peste 1.250 km, dar o lăţime maximă de doar 190 km. La nord o desparte strâmtoarea Florida de statul American cu acelaşi nume, iar la sud se află Jamaica la o distanţă de 140 km. Insula principală este denumită şi Insula Pinilor. Relieful este relativ de o altitudine joasă, însă în partea de est se află munţii Sierra Maestra. Cel mai înalt vârf este Pico Real del Turquino cu ai săi 1.974 m înălţime. Râul Cuoto este cel mai lung al Cubei şi este navigat de la vest la est de vase de dimensiuni mici. Clima este tropical umedă cu sezonul umed din mai până în noiembrie şi sezonul uscat din noiembrie până în mai.

Numele, economia şi agricultura Cubei:

Numele ţării provine din cuvântul Cuba dat de Columb după oraşul Cuba din Portugalia. De asemenea în limba taino Cubao înseamnă teren fertil, iar Coabana înseamnă loc minunat. Insula şi-a obţinut independenţa faţă de Spania în 10 octombrie 1868, însă s-a aflat o bună perioadă de timp sub influenţa Statelor Unite ale Americii. (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.com) A fost condusă de dictatorul Fidel Castro între anii 1958 şi 2008. Cuba a fost îndelung ajutată de Uniunea Sovietică, însă în ultima perioadă economia s-a bazat pe rezervele de nichel şi pe turism. Agricultura ocupă un loc foarte important între activităţile cubanezilor deoarece peste 80% din solul ţării este fertil. Este supranumită Insula Pinilor datorită pădurilor de pin existente aici. Sunt crescute peste 5 milione de vite, iar ca şi culturi cele mai importante sunt cele de orez, arborele de cafea, citricele, tutunul (faimoasele trabucuri cubaneze), dar şi trestia de zahăr, obţinându-se venituri uriaşe din exportarea zahărului (insula e al 3-lea producător mondial). Vizitează Cuba!


Plaja Varadero din CubaPlaja Varadero din Cuba


Summary
Cuba e una dintre cele mai puternice ţări din Caraibe
Article Name
Cuba e una dintre cele mai puternice ţări din Caraibe
Description
Cuba este o ţară puternică din regiunea Caraibe şi statul faimosului Fidel Castro. Turismul este foarte ridicat cu multe locuri minunate de oferit
Author
Publisher Name
WLJ
Publisher Logo