WLJ

Coreea de Nord are turism limitat, dar locuri bune de vizitat

Bun venit în
Coreea de Nord

coreea de nord steag

Localizare:

Coreea de Nord este situată în Asia de Est, ocupând partea de nord a Peninsulei Coreea şi avându-i ca vecini pe Rusia la nord-est, China la nord şi Coreea de Sud la sud. Are un ţărm la Golful Coreea în vest şi la Marea Japoniei în est.

Suprafaţă:

121.640 km²

Populaţie:

25.000.000 locuitori

Capitala:

Phenian 2.600.000 locuitori

Moneda:

Won Nord-Coreean

Limbi vorbite:

Coreană

Religia:

Budism, Confucianism, dar majoritatea sunt atei sau fără religie

Forma de guvernământ:

Republică, Dictatură

Fus orar:

+9 ore faţă de Greenwich

Siglă maşini:

KP

Prefix telefonic:

+850

coreea de nord harta


Coreea de Nord

 

Relieful şi clima din Coreea de Nord:

Coreea de Nord s-a destrămat de Coreea de Sud la 09 Septembrie 1948 când şi-a obţinut independenţa. Ţara are un relief predominant muntos, cu altitudinea maximă în vârful Pektu San de 2.744 m înălţime. Singurele porţiuni joase şi fertile se află pe coastă sau în partea de nord la graniţa cu China. Clima în Coreea de Nord este continentală cu veri foarte calde şi ierni reci. În perioada musonilor, precipitaţiile sunt foarte abundente.

Agricultura şi populaţia Coreei de Nord:

Printre principalele activităţi ale locuitorilor este agricultura fiind cultivate orez, porumb, orz, cartofi şi alte legume şi cereale. Din păcate condiţiile la care sunt supuşi locuitorii acestei ţări sunt foarte severe, cu legi aspre mai ales când vine vorba de acte împotriva guvernului. (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.com) Pe lângă acestea, mare parte din populaţie trăieşte în sărăcie şi mulţi oameni mor de foame, lipsa alimentelor fiind o mare problemă mai ales datorită izolării ţării de restul lumii.

Turismul şi resursele din Coreea de Nord:

Trecutul Coreei de Nord este cu atât mai negru cu cât între anii 1950 şi 1953 a existat un război între cele două state coreene, iniţiat de statul nordic în vederea ocupării întregii peninsule. Turismul este foarte limitat, cum sunt şi căile de telecomunicaţii, astfel că economia se bazează doar pe agricultură şi pe resurse de fier, cărbuni, tungsten şi zinc şi pe unele industrii cum ar fi cea textilă, chimică sau a construcţiilor de maşini. Vizitează Coreea de Nord!


Muntele Paektu, Coreea de NordMuntele Paektu, Coreea de Nord


Summary
Coreea de Nord are turism limitat, dar locuri bune de vizitat
Article Name
Coreea de Nord are turism limitat, dar locuri bune de vizitat
Description
În Coreea de Nord este foarte greu să intri datorită legilor guvernului, iar turismul este foarte limitat, dar ţara are multe locuri şi oraşe frumoase
Author
Publisher Name
WLJ
Publisher Logo