WLJ

Congo, o țară cu altitudine mică are capitala la Brazzaville

Bun venit în Congo

congo steag

Localizare:

Aceasta este o ţară situată în Africa Centrală cu o coastă mică la Oceanul Atlantic în sud-vest şi vecini precum Gabon, Camerun şi Republica Centrafricană la nord, Republica Democrată Congo la sud-est şi un mic teritoriu al Angolei la sud.

Suprafaţă:

342.000 km²

Populaţie:

4.500.000 locuitori

Capitala:

Brazzaville 1.500.000 locuitori

Moneda:

Franc Central African CFA

Limbi vorbite:

Franceză

Religia:

Romano-Catolică, Animism, Protestantă

Forma de guvernământ:

Republică, Democraţie parţială

Fus orar:

+1 ore faţă de Greenwich

Siglă maşini:

CG

Prefix telefonic:

+242

congo harta


Congo

 

Relieful, clima şi apele:

Este o ţară cu o altitudine medie destul de mică, relieful fiind format din câmpii şi dealuri care rareori depăşesc 700 m înălţime. Cea mai mare parte a teritoriului este acoperită fie de păduri tropicale, fie de terenuri arabile şi păşuni pentru numeroasele turme de animale. Congo este o ţară cu umiditate ridicată, cu o climă tropicală cu temperaturi între 23 şi 28° C, a cărei parte de est este traversată de apele fluviului Congo care formează cea mai mare parte a graniţei cu vecina Republica Democrată Congo. Dintre afluenţi enumerăm Ubangi şi Sangha.

Populaţia, agricultura şi resursele:

Populaţia Kongo, cât şi alte câteva etnii se ocupă cu agricultura cultivând arbori de cafea, arbori de cacao, orez, manioc, igname, arahide, palmieri de ulei şi pomi fructiferi. Cele mai importante venituri provin din exportul resurselor masive de petrol, cupru, cobalt, diamante, cherestea şi alte resurse minerale. Dintre acestea în legătură cu primele putem spune că se află printre principalii producători mondiali. Însă, datorită teritoriului fără acces, la capitolul infrastructură, transport şi telecomunicaţii, țara stă foarte prost. (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.com) Capitala Brazzaville deţine o treime din populaţia statului şi se află în sud-est fiind cel mai mare oraş. Aceasta şi-a obţinut independenţa de la Franţa la 15 August 1960. Vizitează Congo!


Elefanţi adorabili CongoleziElefanţi adorabili Congolezi


Summary
Congo o țară cu altitudine mică are capitala la Brazzaville
Article Name
Congo o țară cu altitudine mică are capitala la Brazzaville
Description
Congo sau Republica Congo este o ţară africană acoperită cu păduri tropicale şi terenuri arabi, cu o capitală frumoasă, Brazzaville şi resurse importante
Author
Publisher Name
WLJ
Publisher Logo