WLJ

Comore este un arhipelag vulcanic cu peisaje frumoase

Bun venit în Comore

comoros flag

Localizare:

Comore este un arhipelag de trei insule mari şi alte câteva mai mici, situat în Oceanul Indian între Africa de Est şi insula Madagascar.

Suprafaţă:

2.210 km²

Populaţie:

850.000 locuitori

Capitala:

Moroni 65.000 locuitori

Moneda:

Francul Comorian

Limbi vorbite:

Franceză, Comoriană, Arabă

Religia:

Romano-Catolică, Islamism

Forma de guvernământ:

Republică, Democraţie parţială

Fus orar:

+3 ore faţă de Greenwich

Siglă maşini:

KM

Prefix telefonic:

+269

comore harta


Comore

 

Relieful, clima, populaţia şi agricultura:

Insulele Comore sunt un arhipelag vulcanic cu un relief montan ce atinge altitudinea maximă pe insula principală, Njazidja, în vulcanul activ La Kartala de 2.361 m înălţime. Precum bine cunoscuta Madagascar, şi insula principală a arhipelagului Comore unde se află şi capitala Moroni deţine specii endemice de plante şi animale. Clima acestei micuţe ţări africane este tropicală cu sezonul umed şi călduros între Decembrie şi Aprilie când se înregistrează temperaturi de peste 28 – 30º C şi cu sezonul secetos mai răcoros între Mai şi Noiembrie când temperaturile medii sunt pe la 18 – 20º C. (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.com) Populaţia stă în zona rurală peste două treimi dintre ei şi sunt de origine Africană-Arabă. Locuitorii se ocupă cu pescuitul, prelucrarea lemnului şi cu agricultura cultivând vanilie (al doilea producător mondial după Madagascar), cuişoare, copra, cocotieri, banane, manioc, batate, orez, arbori de cafea şi cassava. Insulele şi-au obţinut independenţa de la Franţa la 06 Iulie 1975. Vizitează Comore!


Un peisaj din Comore minunatUn peisaj Comorian minunat


Summary
Comore este un arhipelag vulcanic cu peisaje frumoase
Article Name
Comore este un arhipelag vulcanic cu peisaje frumoase
Description
Comore este un arhipelag fantastic aproape de coastele Madagascarului din Oceanul Indian. Speciile endemice de faună şi floră sunt o atracţie foarte populară
Author
Publisher Name
WLJ
Publisher Logo