WLJ

Columbia e de la Cristofor Columb, descoperitorul Americii

Bun venit în Columbia

Columbia steag

Localizare:

Columbia, al 4-lea stat ca suprafaţă din America de Sud după Brazilia, Argentina şi Peru şi al 2-lea ca şi populaţie după Brazilia este situat în partea de nord-vest a Americii de Sud având ieşire atât la Marea Caraibilor în partea de nord-vest cât şi la Oceanul Pacific în partea de vest. Vecinii Columbiei sunt Panama în nord-vest, Ecuador şi Peru în sud, Brazilia în est şi Venezuela în est şi nord-est.

Suprafaţă:

1.142.000 km²

Populaţie:

46.400.000 locuitori

Capitala:

Bogota 10.764.000 locuitori

Moneda:

Peso Columbian

Limbi vorbite:

Spaniolă

Religia:

Romano-Catolică

Forma de guvernământ:

Republică, Democraţie parţială

Fus orar:

-5 ore faţă de Greenwich

Siglă maşini:

CO

Prefix telefonic:

+57

Orașul Cartagena, Columbia

Cartagena, Columbia

columbia harta


Columbia

 

Relieful, fluviile şi agricultura din Columbia:

Columbia este o ţară bogată din toate punctele de vedere, dar cu o situaţie politică problematică. Relieful ţării este variat, în partea de vest regăsindu-se cele trei lanţuri muntoase Cordiliera Occidentală, Cordiliera Centrală şi Cordiliera Orinetală aparţinând munţilor Anzi. Este şi singura ţară din America de Sud care are ieşire la ambele oceane. Partea centrală şi cea estică a ţării este formată dintr-o câmpie fertilă şi largă brăzdată de mulţi dintre afluenţii fluviilor Orinoco sau Amazon. Cel mai înalt vârf este piscul Cristobal Colon cu ai săi 5.775 m înălţime. Cel mai important fluviu al ţării este fluviul Magdalena care se varsă în Marea Caraibilor. Precum în Venezuela, câmpiile joase fertile sunt supranumite Llanos. Mare parte din aceste teritorii joase sunt acoperite de pădurile ecuatoriale, însă terenurile arabile fac ca peste o treime din populaţie să fie implicată în agricultură. Dintre plantele cultivate cele mai importante sunt cafeaua, bananele, porumbul, bumbacul, orezul şi cartofii. Din păcate problemele politice durează de zeci de ani în Columbia.

Clima, resursele, numele, flora şi fauna Columbiei:

Clima columbiană este una ecuatorială, temperatura fiind constantă pe toată durata anului modificându-se puţin. Ea se modifică doar în ce priveşte altitudinea, la fel ca şi volumul de precipitaţii. Pe cele mai înalte culmi ale Anzilor, zăpezile sunt permanente, iar clima este rece cu temperaturi frecvente sub zero grade. Teritoriul acoperit cu junglă este casa a mii de specii de floră şi faună, fiind indentificate chiar peste 130.000 de specii de plante. (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.com) Dintre animale amintim jaguarul, ursul cu ochelari, ocelotul, tapirul, mai multe specii de maimuţe, mii de specii de păsări şi altele. Defrişările continue sunt o reală problemă în Columbia, anual fiind defrişate zeci de mii de hectare de pădure distrugându-se astfel habitatul multor specii de plante şi animale. Columbia deţine importante resurse minerale precum cupru, plumb sau mercur, dar şi de smaralde sau de combustibili fosili precum cărbunii şi petrolul care aduc venituri importante ţării. Numele ţării provine de la Cristofor Columb descoperitorul Americii. Vizitează Columbia!


Peisaj marin în ColumbiaPeisaj marin în Columbia


Summary
Columbia e de la Cristofor Columb, descoperitorul Americii
Article Name
Columbia e de la Cristofor Columb, descoperitorul Americii
Description
Columbia, o ţară din America de Sud are o mare parte acoperită cu jungla luxuriantă. Turiştii pot găsi munţi frumoşi şi plaje nisipoase la Oceanul Pacific
Author
Publisher Name
WLJ
Publisher Logo