WLJ

Ciad are un climat uscat dar Lacul Ciad e o atracţie importantă

Bun venit în Ciad

chad flag

Localizare:

Ciadul este o ţară situată în Africa Centrală cu graniţe la următorii vecini: Libia la nord, Sudan la est, Republica Centrafricană la sud şi Camerun şi Niger la vest.

Suprafaţă:

1.284.000 km²

Populaţie:

10.600.000 locuitori

Capitala:

N’Djamena 1.700.000 locuitori

Moneda:

Franc Central African CFA

Limbi vorbite:

Franceză, Arabă

Religia:

Islamism, Romano-Catolică, Protestantă

Forma de guvernământ:

Republică, Dictatură

Fus orar:

+1 ore faţă de Greenwich

Siglă maşini:

TD

Prefix telefonic:

+235

ciad harta


Ciad

Clima, relieful, râurile şi agricultura din Ciad:

Ciadul este o ţară cu o climă aridă în cea mai mare parte datorită prezenţei Deşertului Sahara care acoperă mai bine de jumătate din suprafaţa ţării în partea de nord şi centrală. Partea de sud este formată din câmpii pentru agricultură şi relief de mică altitudine acoperit cu păduri tropicale. Cel mai înalt vârf se află în Munţii Tibesti din nordul ţării, vârful Emi Koussi de 3.415 m înălţime. Cele mai importante râuri printre care Sari se află în câmpia fertilă din sud.

Clima 
este aridă şi fierbinte în partea de nord şi tropicală caldă în partea de sud unde precipitaţiile sunt mai abundente. Lacul Ciad se află în partea de vest pe graniţa cu Camerun foarte aproape de capitala N’Djamena. Principala activitate a locuitorilor este agricultura. (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.com) Ei cultivă bumbac, sorg, trestie de zahăr. sfeclă de zahăr, cereale şi tutun şi cresc animale domestice precum capre, oi, vaci şi cămile. Ciadul nu deţine foarte multe resurse, iar nivelul de trai este foarte scăzut. Ţara şi-a obţinut independenţa de la Franţa la 11 August 1960. Vizitează Ciad!


Lacul Ciad

Lacul Ciad


Summary
Ciad are un climat uscat dar Lacul Ciad e o atracţie importantă
Article Name
Ciad are un climat uscat dar Lacul Ciad e o atracţie importantă
Description
Ciad este o ţară săracă, redusă ca populaţie şi resurse, cu partea de nord acoperită de Deşertul Sahara, dar partea de sud are mult mai multe de oferit
Author
Publisher Name
WLJ
Publisher Logo