WLJ

Cehia are o capitală frumoasă, Praga orașul cu 100 de turnuri

Bun venit în Cehia

cehia flag

Localizare:

Cehia este o ţară de mărime medie în Europa situată în partea centrală a acesteia, fără ieşire la mare şi având ca vecini pe Germania în vest şi nord-vest, Polonia în nord, Slovacia în sud-est şi Austria în sud.

Suprafaţă:

78.865 km²

Populaţie:

10.550.000 locuitori

Capitala:

Praga 2.300.000 locuitori

Moneda:

Coroana cehă

Limbi vorbite:

Cehă

Religia:

Romano-Catolică, iar mai bine de jumătate sunt atei sau fără religie

Forma de guvernământ:

Republică, Democraţie

Fus orar:

+1 ore faţă de Greenwich

Siglă maşini:

CZ

Prefix telefonic:

+420

cehia harta


Cehia

 

Relieful, localizarea, râurile, clima şi flora Cehiei:

Cehia este una dintre cele două ţări formate prin destrămarea la 01 Ianuarie 1993 a Cehoslovaciei. Are un relief predominant de podiş (Masivul Boemiei) şi câmpie, având puţini munţi în partea de nord. Altitudinea maximă este în vârful Snezka 1.602 m aflat în nord la graniţa cu Polonia. Ţara se află la o distanţă aproximativ egală faţă de Marea Baltică în nord (326 km) şi faţă de Marea Adriatică în sud (322 km). Cehia este împărţită în zona de est numită Moravia şi zona de vest numită Boemia. Cele mai importante râuri care străbat ţara sunt Vltava, Morava şi Elba. Clima este temperat-continentală umedă, cu veri călduroase şi ierni reci, deseori cu zăpadă. Iernile sunt reci în principal datorită vânturilor venite dinspre Siberia care fac ca temperaturile să scadă sub 0º C. Cehia este o ţară acoperită în proporţie de două treimi cu păduri de molid, pin şi fag. Agricultura ocupă şi ea un rol important în viaţa cehilor.

Numele, resursele, industria, capitala Praga şi oraşele Cehiei:

Țara mai este denumită şi Boemia care provine din cuvântul Boiohaemum şi înseamnă Ţara boilor. Numele de Cehia vine de la cuvântul Cechy care este de fapt Boemia propriu-zisă. Este o ţară industrializată şi cu importante resurse de cărbuni, cupru, plumb şi zinc. În ultimele decenii de la împărţirea Cehoslovaciei, industriile Cehiei au suferit diferite modificări de modernizare. (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.com) Cea mai mare industrie cehă este cea constructoare de maşini, apoi cea alimentară, electronică, a produselor chimice, a cauciucului şi altele. Germania este ţara în care Cehia a exportat şi din care a importat cele mai multe produse. Capitala ţării este Praga, un oraş deosebit de frumos, în stil medieval denumit şi Oraşul celor 100 de turnuri. A fost încă din secolul al XIV-lea un important oraş European. Datorită farmecului şi frumuseţii sale, Praga atrage anual milioane de turişti. Alte oraşe importante din Cehia sunt Plzen, Liberec, Brno şi Ostrava. Vizitează Cehia!


O frumoasă privelişte a podului Carol din capitala Praga, CehiaO frumoasă privelişte a podului Carol din capitala Cehiei, Praga


Summary
Cehia are o capitală frumoasă, Praga orașul cu 100 de turnuri
Article Name
Cehia are o capitală frumoasă, Praga orașul cu 100 de turnuri
Description
Cehia şi-a dezvoltat turismul după separarea de Slovacia. Praga, capitala este unul dintre cele mai frumoase oraşe din lume cu un aer medieval
Author
Publisher Name
WLJ
Publisher Logo