WLJ

Capul Verde sunt un paradis turistic cu plaje cu nisip alb

Bun venit în
Capul Verde

cape verde flag

Localizare:

Capul Verde este un arhipelag situat în apropierea coastelor vestice din Africa şi este despărţit de 630 de km faţă de Senegal.

Suprafaţă:

4.033 km²

Populaţie:

600.000 locuitori

Capitala:

Praia 140.000 locuitori

Moneda:

Escudo din Capul Verde

Limbi vorbite:

Portugheză

Religia:

Romano-Catolică

Forma de guvernământ:

Republică, Democraţie

Fus orar:

-1 ore faţă de Greenwich

Siglă maşini:

CV

Prefix telefonic:

+238

capul verde harta


Capul Verde

 

Relieful, clima, agricultura, economia şi turismul Capului Verde:

Arhipelagul Capului Verde formează una dintre cele mai mici ţări din Africa şi este complet înconjurat de Oceanul Atlantic. Este alcătuit din 10 insule mai mari şi alte 5 mai mici, iar relieful acestora este vulcanic, cu cel mai înalt punct al ţării, vulcanul activ Pico do Cano de 2.829 m înălţime. Clima este tropicală cu temperaturi constante între 24 şi 30º C, iar precipitaţiile sunt puţine. Locuitorii se ocupă cu agricultura, însă datorită faptului că terenurile agricole sunt limitate, mare parte din alimente sunt importate. (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.com) Economia se bazează pe industria pescuitului, capitala Praia, care concentrează aproximativ un sfert din populaţie, cât şi celelalte porturi fiind centre ale pescuitului. Insulele Capului Verde sunt un paradis turistic care se bazează pe ajutoarele din partea Uniunii Europene. Şi-a obţinut independenţa faţă de Portugalia la 05 iulie 1975. Vizitează Capul Verde!


O plajă frumoasă în Insulele Capul VerdeO plajă frumoasă în Insulele Capul Verde


Summary
Capul Verde sunt un paradis turistic cu plaje cu nisip alb
Article Name
Capul Verde sunt un paradis turistic cu plaje cu nisip alb
Description
Vizitează Capul Verde, una din cele mai mici tări din Africa cu capitala Praia și plimbă-te pe terenurile vulcanice. Această insulă e un paradis turistic pentru toţi
Author
Publisher Name
WLJ
Publisher Logo