WLJ

Camerun este una dintre cele mai populate ţări din Africa

Bun venit în Camerun

cameoon flag

Localizare:

Camerun este o ţară situată în Africa Centrală cu un ţărm mic la Golful Guineei în sud-vest şi graniţe cu următorii vecini: Nigeria la nord-vest, Ciad şi Republica Centrafricană la est şi Congo, Gabon şi Guineea Ecuatorială la sud.

Suprafaţă:

475.442 km²

Populaţie:

20.600.000 locuitori

Capitala:

Yaoundé 2.500.000 locuitori

Moneda:

Franc Central African CFA

Limbi vorbite:

Franceză, Engleză

Religia:

Islamism, Animism, Romano-Catolică

Forma de guvernământ:

Republică, Dictatură

Fus orar:

+1 ore faţă de Greenwich

Siglă maşini:

CM

Prefix telefonic:

+237

camerun harta


Camerun

 

Relieful, râurile, lacurile şi clima Camerunului:

Camerun are un relief complex format din câmpie în partea de sud, podiş acoperit cu păduri tropicale în centru şi în nord, pe când partea de nord-vest la graniţa cu Nigeria este marcată de munţi care ating înălţimea maximă în vârful vulcanului Fako din sud-vestul ţării (4.095 m înălţime). Clima Camerunului este tropicală, caldă cu temperaturi ridicate şi unele dintre cele mai mari cantităţi de precipitaţii din lume în zona montană (peste 10.000 de mm anual). Camerunul este străbătut de numeroase râuri, iar lacul cel mai important se află în nordul extrem al ţării, lacul Ciad.

Agricultura, industria, turismul şi populaţia din Camerun:

Locuitorii se ocupă cu agricultura cultivând cereale, arbori de cafea, cacao, bananieri, bumbac şi arahide şi pescuind. Pe lângă aceste activităţi importante sunt şi industria prelucrării lemnului sau industriile prelucrării petrolului, gazelor naturale, fierului, bauxitei şi calcarului. (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.com) Din ce în ce mai important devine turismul care este tot mai bine dezvoltat şi promovat. O parte a ţării a fost transformată în parcuri şi rezervaţii naţionale pentru protejarea faunei şi florei. Populaţia este tânără şi formată din peste 200 de naţionalităţi. Ţara şi-a obţinut independenţa de la Franţa la 01 ianuarie 1960. Vizitează Camerun!


sat din camerun

Sat din Camerun


Summary
Camerun este una dintre cele mai populate ţări din Africa
Article Name
Camerun este una dintre cele mai populate ţări din Africa
Description
Camerun, una din cele mai importante ţări Africane e traversată de multe râuri şi are deschidere la lacul Ciad şi Golful Guineei. Are o agricultură înfloritoare
Author
Publisher Name
WLJ
Publisher Logo