WLJ

Cambodgia are templul Angkor Wat, cea mai ştiută atracţie aici

Bun venit în Cambodgia

cambodgia steag

Localizare:

Cambodgia este o ţară situată în partea de Asia de Sud-Est cu o coastă mică, comparativ cu a vecinilor ei, la Golful Thailandei în partea de sud-vest şi are graniţe cu Thailanda şi Laos la nord şi Vietnam la sud-est.

Suprafaţă:

181.035 km²

Populaţie:

15.000.000 locuitori

Capitala:

Phnom Penh 2.305.000 locuitori

Moneda:

Riel

Limbi vorbite:

Khmeră

Religia:

Budism

Forma de guvernământ:

Monarhie, Dictatură

Fus orar:

+7 ore faţă de Greenwich

Siglă maşini:

KH

Prefix telefonic:

+855

cambodgia harta


Cambodgia

 

Relieful, râurile şi clima Cambodgiei:

Cambodgia spre deosebire de vecinii ei muntoşi, are un relief de câmpie, cu întinse regiuni fertile brăzdate de principalul fluviu al ţării Fluviul Mekong şi de afluenţii acestuia. Singurele porţiuni muntoase se află în nord-est şi în sud-vest spre Golful Thailandei. Înălţimea maximă este în vârful Phnum Aoral de 1.810 m înălţime. În partea centrală se află cel mai mare lac din Asia de Sud-Est, lacul Tonle Sap cu o suprafaţă de 2.700 km². Clima Cambodgiei este variabilă tropicală cu sezonul umed, musonic între iunie şi noiembrie şi sezonul uscat între decebrie şi mai.

Agricultura, populaţia, turismul şi obiectivele turistice din Cambodgia:

În ce priveşte agricultura, mai bine de trei sferturi din terenurile arabile sunt cultivate cu orez, iar restul cu arbori de cauciuc, porumb, piper, susan, manioc, mango, banane, ananas şi alte fructe de acest gen. O parte din ţară este acoperită de păduri de esenţă tare şi scumpă precum teck şi mahon ceea ce aduce venituri importante ţării. (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.comTurismul este un sector din ce în ce mai important pentru Cambodgia, peste 2.5 milioane de turişti vizitând anual obiectivele turistice importante dintre care cel mai cunoscut este marele templu de la Angkor Wat însemnând Oraşul Templu. Populaţia este compusă în majoritate din khmeri şi trăiesc în principal în zona rurală. Ca şi vecinul ei Vietnam, locuitorii ţării au fost victimele unor conflicte violente în secolul trecut. Ţara şi-a obţinut independenţa de la Franţa la 09 Noiembrie 1953. Vizitează Cambodgia!


Templul antic Angkor Wat din CambodgiaTemplul antic Angkor Wat din Cambodgia


Summary
Cambodgia are templul Angkor Wat, cea mai ştiută atracţie aici
Article Name
Cambodgia are templul Angkor Wat, cea mai ştiută atracţie aici
Description
Călătorie în Cambodgia? Templul de la Angkor Wat e obligatoriu de văzut și de asemenea capitala Phnom Penh, fluviul Mekong şi multe oraşe şi peisaje
Author
Publisher Name
WLJ
Publisher Logo