WLJ

Burundi are mulţi munţi, casă pentru gorilele de munte

Bun venit în Burundi

burundi steag

Localizare:

Burundi este o ţară mică situată în Africa Centrală, fără ieşire la mare dar cu un ţărm la unul dintre cele mai mari lacuri din Africa, lacul Tanganyika şi graniţe cu Republica Democrată Congo la vest, Rwanda la nord şi Tanzania la sud-est.

Suprafaţă:

27.834 km²

Populaţie:

9.000.000 locuitori

Capitala:

Bujumbura 1.000.000 locuitori

Moneda:

Franc Burundez

Limbi vorbite:

Franceză, Kirundi, Swahili

Religia:

Romano-Catolică, Animism, Ateism

Forma de guvernământ:

Republică, Dictatură

Fus orar:

+2 ore faţă de Greenwich

Siglă maşini:

BI

Prefix telefonic:

+257

burundi harta


Burundi

 

Relieful, lacurile, fauna şi flora, clima şi agricultura din statul Burundi:

Burundi are un relief de deal şi podiş în partea de est şi sud-est, care urcă treptat formând un lanţ muntos cu înălţimi de peste 2.500 m care acoperă tot restul ţării. Cel mai înalt punct este vârful Heha de 2.670 m înălţime, iar între aceste piscuri montane se află numeroase văi ale unor râuri care străbat ţara şi care sunt foarte importante pentru producerea electricităţii. Capitala şi cel mai mare oraş este Bujumbura situat în vestul ţării fiind şi cel mai mare port la lacul Tanganyika. (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.com) O mare parte din ţară este acoperită de păduri tropicale şi de savane, iar fauna şi flora sunt foarte diversificate.

Clima este la fel ca în toată Africa Centrală de tip tropicală cu temperaturi ridicate. Gorilele de munte reprezintă atracţia principală a ţării mai ales din cauza faptului că sunt o specie pe cale de dispariţie. Populaţia se ocupă cu agricultura cultivând cereale, arbori de cafea, arbori de ceai şi bumbac şi crescând animale domestice pentru hrană şi transport. Din păcate şi această țară a fost afectată de conflicte interioare, iar în prezent este una dintre cele mai sărace ţări din lume. Şi-a obţinut independenţa de la Franţa la 01 Iulie 1962. Vizitează Burundi!


Burundi - Dans tradiţional cu toboşariBurundi – Dans tradiţional cu toboşari


Summary
Burundi are mulţi munţi, casă pentru gorilele de munte
Article Name
Burundi are mulţi munţi, casă pentru gorilele de munte
Description
Burundi e una din ţările la cea mai înaltă altitudine din Africa cu numeroase creste, unde trăiesc gorile de munte. Lacul Tanganyika este foarte important
Author
Publisher Name
WLJ
Publisher Logo