WLJ

Burkina Faso are temperaturi ridicate şi un climat uscat

Bun venit în
Burkina Faso

burkina faso steag

Localizare:

Burkina Faso este o ţară puţin cunoscută din Africa de Vest care are următorii vecini: Mali la nord-vest, Niger la est şi Benin, Togo, Ghana şi Coasta de Fildeş la sud.

Suprafaţă:

274.185 km²

Populaţie:

16.400.000 locuitori

Capitala:

Ouagadougou 1.800.000 locuitori

Moneda:

Franc Vest African CFA

Limbi vorbite:

Franceză, Mossi, Fulani, Gurma

Religia:

Islamism, Animism, Romano-Catolică

Forma de guvernământ:

Republică, Democraţie parţială

Fus orar:

Acelaşi timp ca şi Greenwich

Siglă maşini:

BF

Prefix telefonic:

+226

burkina faso harta


Burkina Faso

 

Relieful, agricultura, râurile, resursele, economia şi populaţia din Burkina Faso:

Burkina Faso are partea de nord acoperită de regiunea Sahel din Deşertul Sahara, o zonă foarte uscată cu precipitaţii reduse şi temperaturi foarte ridicate. Centrul şi sudul ţării sunt acoperite de un relief de câmpii şi terenuri arabile şi de dealuri cu păduri tropicale în vest. Seceta le-a creat multe probleme localnicilor de-a lungul timpului pentru că principala activitate este agricultura, iar pentru aceasta e nevoie de irigaţii. Apa necesară agriculturii este colectată în sezonul ploios, cât şi din râurile Volta Neagră şi Volta Albă care traversează această ţară africană. (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.com) Localnicii cultivă orez, sorg, mei, porumb, arahide şi bumbac şi cresc capre, oi şi vite pentru hrană. Burkina Faso este una dintre cele mai sărace ţări din Africa, iar resursele sale de nichel, mangan, plumb şi fosfaţi se dovedesc a fi insuficiente pentru ridicarea economiei. Populaţia majoritar din grupul Mossi are o speranţă de viaţă de sub 50 de ani şi o populaţie majoritar tânără sub 25 de ani. Ţara şi-a obţinut independenţa de la Franţa la 05 August 1960. Vizitează Burkina Faso!


Burkina Faso oameni lucrand

Burkina Faso – Oameni lucrând


Summary
Burkina Faso are temperaturi ridicate şi un climat uscat
Article Name
Burkina Faso are temperaturi ridicate şi un climat uscat
Description
Burkina Faso este o ţară foarte uscată cu partea de nord acoperită de Deşertul Sahara. Singura comoară pentru agricultura naţională sunt râurile Volta
Author
Publisher Name
WLJ
Publisher Logo