WLJ

Sultanatul Brunei e una din cele mai bogate ţări din lume

Bun venit în Brunei

brunei steag

Localizare:

Brunei este un sultanat situat în Asia de Sud-Est pe partea de nord-vest a insulei Borneo, cu un ţărm din două bucăţi la Marea Chinei de Sud în partea de nord şi având un singur vecin din trei părţi pe Malaysia.

Suprafaţă:

5.765 km²

Populaţie:

410.000 locuitori

Capitala:

Bandar Seri Begawan 280.000 locuitori

Moneda:

Dolar din Brunei

Limbi vorbite:

Malaeză, Chineză, Engleză

Religia:

Islamism, Budism

Forma de guvernământ:

Monarhie, Dictatură

Fus orar:

+8 ore faţă de Greenwich

Siglă maşini:

BN

Prefix telefonic:

+673

brunei harta


Brunei

 

Relieful, fauna şi flora Bruneiului:

Brunei este unul dintre cele mai mici state din Asia de Sud-Est având un relief de câmpie, dar şi puţine dealuri şi munţi spre interior. Cel mai înalt vârf este Pagon la 1.850 m înălţime. Sultanatul este împărţit de Malaysia într-o parte de vest mai mare şi o mică parte în est. Şi-a obţinut independenţa de la Marea Britanie la 01 Ianuarie 1984. Mai bine de jumătate din suprafaţa ţării este acoperită de păduri tropicale care sunt casa a multor specii rare de faună şi floră orecum păsări şi maimuţe, dar şi elefanţi, leoparzi şi reptile.

Clima, populaţia şi resursele Bruneiului:

Clima în sultanat este tropicală cu o temperatură medie ce se situează între valorile 23 şi 28º C, iar precipitaţiile uneori pot depăşi 2.500 mm. Populaţia majoritar malaieziană trăieşte în zonele de coastă şi se ocupă de exploatarea principalelor resurse ale ţării petrolul şi gazele naturale care aduc cele mai mari venituri economiei ţării. (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.com) Datorită acestora, locuitorii Bruneiului şi mai ales sultanul au un nivel foarte ridicat de trai. Învăţământul, sistemul sanitar şi infrastructura sunt foarte dezvoltate, iar turismul este în creştere. Vizitează Brunei!


Moscheea sultanului din Brunei pe timp de noapteMoscheea sultanului din Brunei pe timp de noapte


Summary
Sultanatul Brunei e una din cele mai bogate ţări din lume
Article Name
Sultanatul Brunei e una din cele mai bogate ţări din lume
Description
Brunei este un sultanat bogat şi o ţară mică din Asia de Sud Est. Turismul este bazat pe oraşele frumoase, plajele superbe şi pădurile tropicale
Author
Publisher Name
WLJ
Publisher Logo